Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat I Säsong: skaldjur
VINJETT Lor em sd i fa oi f s l Pilgrimstartar me
d rischips och sojamajonnäs 4-6 PORT 30 MIN SOJAMAJONNÄS 1 ägg 2 msk japansk soja 1 msk ris- eller vitvinsvinäger 3 dl neutral rapsolja RISCHIPS 6 torkade rispapper 1 liter frityrolja TARTAR ¼ silverlök 1 msk risvinäger 150 g rättika gurka 12 pilgrimsmusslor 6 msk forellrom 1. MAJONNÄS: Knäck ett ägg i en mixerkanna. Tillsätt soja, vinäger och olja. 2. Sänk ned stavmixern och kör till en tjock majonnäs. Förvara i kyl fram till servering. 3. RISCHIPS: Hetta upp oljan till 180°. Fritera rispappren i oljan tills de ”puffat” upp och blivit vita och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper. 4. TARTAR: Skala och finhacka löken. Blanda med risvinäger och låt stå ca 10 minuter. Skala rättikan och skär i tunna skivor på mandolin eller med kniv. Strimla skivorna tunt och lägg i iskallt vatten så att de blir krispiga. 5. Skär gurkan i skivor. Skär bort kärnorna och strimla resten tunt. 6. Hacka musslorna och forma till små tärningar. 7. Toppa chipsen med tartar, lök, rättika, gurka, forellrom och majonnäs. Lobster rolls med brioche 4 PORTIONER 30 MIN 4 humrar 1 dl majonnäs citron, saften 4 brioche korvbröd, t ex Garant 2 msk finhackad gräslök salt och svartpeppar 1. Skala humrarna och hacka köttet grovt. 2. Blanda med majonnäs och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. 3. Fyll korvbröden och toppa med gräslök. Vi n t er smak er SKALDJUR Förbered hummerröran och ta fram och fyll bröden framåt småtimmarna. Perfekt nattamat! tips! HEMLAGAT 19 HEMLAGAT 19
Hemlagat Fett i fokus
Hemlagat Kryddiga pepparkakor
Hemlagat Bjud på adventsmingel
Hemlagat Det gröna julbordet
Hemlagat Veckomenyn
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Till sist