Loading...
Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat I Säsong: skaldjur
Hemlagat Fett i fokus
Hemlagat Kryddiga pepparkakor
Hemlagat Bjud på adventsmingel
Hemlagat Det gröna julbordet
4 TIPS FÖR ETT KLIMATSMART JULBORD Vill du duka u
pp ett julbord med klimatvänligare råvaror? Gör så här: Minska på köttet. Tänk på köttet som tillbehör snarare än huvudingrediens. Om du vill ha skinka och köttbullar – satsa på ekologiska och närproducerade alternativ och ta små portioner. Sill och strömming är klimatsäkra alternativ. Lutfisken, som ofta görs på långa och sej, rödlistas däremot i WWF:s fiskguide. Välj grönsaker och frukt i säsong. Morot, olika typer av kål, potatis och palsternacka är perfekta val som bas till julmaten. Varför inte prova att griljera en kålrot i stället för julskinka? Överlaga inte! Planera inköpen av mat och frys in det som blir över. Lita på dina smaklökar och din näsa – mycket mat är ätbar trots att bäst-föredatumet passerat. 40 HEMLAGAT
Hemlagat Veckomenyn
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Till sist