Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat I Säsong: skaldjur
Hemlagat Fett i fokus
Hemlagat Kryddiga pepparkakor
Hemlagat Bjud på adventsmingel
Hemlagat Det gröna julbordet
Hemlagat Veckomenyn
Ve g etar i s k a KLASSIKER Pressgurka Rör ut 2 m
sk socker och 2 krm salt i 2 msk ättika och 1 dl vatten. Skiva ½ gurka tunt och lägg ner i lagen. Gnocchi med rotfruktsstomp SPÄNNANDE SMAKKOMBINATIONER 4 PORTIONER 35 MIN GNOCCHI TIPS! Får du gnocchi över som du inte kokar kan du styckfrysa dem i en påse till en annan gång. 8 potatisar av mjölig sort 1 stort ägg msk salt 4–5 dl vetemjöl 2 msk olivolja STOMP 2 palsternackor (200 g) 2 stora morötter (200 g) 200 g rotselleri 25 g smör salt 1 stor gul lök 1 stor vitlöksklyfta ca 50 g smör 1 burk kikärtor (400g) ca 1 dl lingon hackad persilja 3. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Forma degen till små kulor, ca 1 cm i diameter. Koka gnocchin i omgångar i 1-2 minuter, eller tills de flyter upp till ytan. Plocka upp med hålslev och lägg på en tallrik. Ringla olivolja över så de inte klibbar ihop. 4. STOMP: Skala rotfrukterna och koka dem mjuka i saltat vatten. Mosa allt med en potatisstomp tillsammans med smör. Salta vid behov. 1. GNOCCHI: Skala och koka potatisen mjuk. 2. Pressa potatisen i en bunke. Rör ner ägg och salt. Blanda i mjölet lite i taget och arbeta samman till en deg. 5. Strimla löken och vitlöken. Fräs lök, kikärtor, vitlök och gnocchi i smör tills löken blivit mjuk och gnocchin fått lite färg. Salta och peppra. Toppa fräset med lingon och hackad persilja. Servera med stomp och pressgurka. HEMLAGAT 49 HEMLAGAT 49
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Till sist