Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat I Säsong: skaldjur
Hemlagat Fett i fokus
Hemlagat Kryddiga pepparkakor
Äl s kade PEPPARKAKOR Crinkle cookies med peppark
akssmak 15–20 ST CA 30 MIN TID FÖR DEGEN ATT VILA 100 g mörk choklad, 70 % 75 g smör 1 dl farinsocker 1 ägg tsk vaniljpulver 1 tsk pepparkakskryddor 2 dl vetemjöl 2 msk kakao 1 tsk bakpulver 1 nypa flingsalt 1 dl strösocker dl florsocker dl mjölk 1. Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Låt svalna något. 2. Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. 3. Tillsätt vaniljpulver, pepparkakskryddor och till sist den smälta chokladen under lätt vispning. 4. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Rör i mjölblandningen. Degen ska vara lätt kladdig, späd ev med lite mjölk om den känns för torr. 5. Forma degen till en rulle, plasta och låt vila i kylen några timmar. 6. Sätt ugnen på 175°. Forma 18 bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker. 7. Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter tills ytan krackelerar. Pepparkakswoopies 3 ägg med smak av kaffe CA 15 ST 30 MIN 4 msk kakao 2 dl socker 1 tsk vaniljpulver 50 g smör 1 dl gräddfil 3 msk starkt kaffe 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 3 tsk pepparkakskryddor salt FYLLNING 300 g cream cheese 100 g vit choklad 1 citron 1. Sätt ugnen på 175°. 2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver tills det blir vitt och fluffigt. 3. Smält smöret, rör ner gräddfil och kaffe och blanda det med smeten. 4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, pepparkakskrydda och salt och sikta ner det i smeten. Blanda tills det blir en slät smet. Spritsa eller klicka ut smeten på ett bakplåtspapper med hjälp av en matsked. 5. Grädda i cirka 10 minuter. Ta ut kakorna och låt svalna. 6. FYLLNING: Smält den vita chokladen över ett vattenbad och vispa sedan ihop med färskosten. Fyll krämen i en spritspåse och spritsa på undersidan av hälften av kakorna. Lägg sedan på resten av ”locken” så att kakorna ser ut som en sandwich. Pudra med florsocker. HEMLAGAT 31 HEMLAGAT 31 Mjuk pepparkaka med snöglasyr 10–12 PORT CA 50 MINUTER 100 g smör 2 ägg 2 dl strösocker 4 tsk pepparkakskryddor 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 dl gräddfil GLASYR 1 äggvita 3–4 dl florsocker 2 krm ättikssprit 1. KAKA: Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. 3. Blanda alla torra ingredienser. 4. Rör ner gräddfilen, det smälta smöret och mjölblandningen i äggsmeten. 5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter, eller tills kakan känns torr. Prova med en sticka. 6. Låt kakan stå i formen på ett galler och svalna lite. Stjälp upp kakan på ett serveringsfat. 7. GLASYR: Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan. Dekorera gärna med ett litet pepparkakshus eller några små grankvistar. Servera med vispad grädde blandad med lingonsylt.
Hemlagat Bjud på adventsmingel
Hemlagat Det gröna julbordet
Hemlagat Veckomenyn
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Till sist