Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat I Säsong: skaldjur
Hemlagat Fett i fokus
Hemlagat Kryddiga pepparkakor
Äl s kade PEPPARKAKOR Hemgjord pepparkakskrydda 1
0 MIN 3 tsk hela kryddnejlikor 3 tsk kardemummakärnor 1,5 tsk hel kryddpeppar MANDELSMÖR MED PEPPARKAKSSMAK 4 tsk malen ingefära 5 tsk malen kanel 1. Mortla kryddnejlikor, kardemummakärnor och kryddpeppar till ett fint pulver. 2. Blanda med malen ingefära och kanel. Mandelsmör med pepparkakssmak 1 LITEN BURK 15 MIN 10 MIN I UGN 200 g skalad sötmandel 3 msk rapsolja 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Lägg mandlarna på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen i 10–12 minuter. Ta ut och låt svalna. 3. Mixa mandlarna med olja, pepparkakskryddor och salt i ca 3–4 minuter i en mixer eller matberedare. Smaka eventuellt av med mer salt. 4. Förvara mandelsmöret i kylen i en väl försluten burk. 1. Mixa havregryn till ett fint mjöl med hjälp av en mixerstav. 2. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa allt till en smet. Låt stå och svälla i 10 minuter. 3. Smält en klick smör i en stekpanna och stek plättarna gyllene på medelvärme några minuter på varje sida. 4. Servera med kokosgrädde, lönnsirap och färska bär. HEMLAGAT 29 HEMLAGAT 29 1 tsk pepparkakskrydda 1 krm salt Pepparkaksplättar 3 ägg 3 tsk pepparkakskryddor tsk salt 3 bananer med kokosgrädde och färska bär 4–6 PORT 15 MIN 4 dl havregryn 2 tsk bakpulver dl riven kokos 3 msk rapsolja 2 msk flytande honung Till servering: kokosgrädde, lönnsirap och färska bär.
Hemlagat Bjud på adventsmingel
Hemlagat Det gröna julbordet
Hemlagat Veckomenyn
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Till sist