Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat I Säsong: skaldjur
Hemlagat Fett i fokus
Hemlagat Kryddiga pepparkakor
Hemlagat Bjud på adventsmingel
Hemlagat Det gröna julbordet
Hemlagat Veckomenyn
Mustig svamplasagne med lagrad ost RUSTIKA SMAKER
TIPS! 4 PORTIONER CA 1 TIMME 400 g lasagneplattor 2-3 dl riven lagrad ost 2 morötter 1 stjälkselleri 1 stor gul lök 4 vitlöksklyftor 500 g blandad svamp 1 dl rödvin 1 burk krossade tomater (400 g) 2-3 dl grönsaksbuljong salt och peppar BÉCHAMELSÅS 50 g smör dl vetemjöl 5 dl mjölk, 3 % 1 krm riven muskot salt och vitpeppar 1. Hacka morot, selleri, lök och vitlök. Rensa och strimla svampen. 2. Hetta upp en stor stekpanna med olja och fräs alla grönsaker och svamp tills grönsakerna blivit mjuka. Slå på vinet och låt koka upp. 3. Tillsätt krossade tomater och buljong och låt koka upp. Krydda med salt och peppar och låt koka samman. Rör om då och då. 4. Sätt ugnen på 200 grader. 5. BÉCHAMELSÅS: Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjölet. 6. Tillsätt mjölken lite i taget och koka upp under omrörning. Låt sjuda på mycket svag värme i 35 minuter eller tills såsen börjar tjockna. Rör om då och då. Smaka av med muskot, salt och vitpeppar. 7. Varva béchamel, svampragu och lasagneplattor i en smord ugnsform. Avsluta med ett lager svampragu och béchamel. Toppa med riven ost och grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Servera med en grönsallad och mer riven ost på toppen. Låt gärna lasagnen stå ca 20 minuter innan servering så den hinner sätta sig och svalna lite. 50 HEMLAGAT
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Till sist