Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat I Säsong: skaldjur
Hemlagat Fett i fokus
Hemlagat Kryddiga pepparkakor
Hemlagat Bjud på adventsmingel
Hemlagat Det gröna julbordet
Hemlagat Veckomenyn
Kvargfluffig [kvar -’j fluf:ig] Sprid julstämning
på glöggminglet med vintervit chokladmousse. Rårörda lingon: Blanda lingon och Rårörda lingon • 2 dl frysta lingon • 3/4 dl strösocker Vit chokladmousse • 2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35 % • 100 g vit choklad • 2 dl Valio Eila® laktosfri kvarg vanilj • 1 äggula Pikerade och smulade pepparkakor • 4 dl florsocker • 1 äggvita • 1 tsk ättiksprit eller citronsaft • 9 pepparkakor Sockrade lingon • 1 dl frysta lingon • strösocker Smula tre pepparkakor grovt. socker. Låt vila tills sockret löst sig, men rör om lite då och då. Vit chokladmousse: Vispa grädden och smält chokladen. Rör ner vaniljkvargen i chokladen, lite i taget. Vänd ner chokladsmeten i grädden, även då lite i taget och rör ner äggulan. Låt moussen kylas i cirka tre timmar. Välj sedan att spritsa eller klicka ut i glas. Pikerade och smulade pepparkakor: Gör kristyr genom att vispa ihop florsocker, äggvita och ättiksprit eller citronsaft. Fyll en spritspåse och dekorera sex pepparkakor. Sockrade lingon: Rulla lingonen i strösocker. Servera: Stick ner en pepparkaka i varje glas med mousse. Dekorera med både de rårörda och de sockrade lingonen. Strö över de smulade pepparkakorna. Pudra över lite florsocker. Klart! För mer inspiration och recept besök: valio.se/bakamedkvarg
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Till sist