Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat I Säsong: skaldjur
Panko är en japansk variant av ströbröd, perfekt
vid fritering. Vetebrödet är skuret i luftiga flingor som släpper ifrån sig fettet ch ger ett frasigt resultat. tips! Ramen med räkor och kokos 4 PORT 1 TIMME 1 kg räkor 1 l vatten 2 msk finhackad färsk ingefära 1 citrongräs 1 dl kokosgrädde 4 msk tahini (sesampasta) 3 msk gochujang Krispiga kroketter av kungskrabba 4-6 PORT (CA 12 ST) 1 TIMME KROKETTER 250 g kött från kungskrabba (ca 3 ben) 1 dl gräslök, finhackad 3 ägg 1. Skala räkorna. 4 dl panko 2 msk vetemjöl 2 dl till panering salt och svartpeppar 1-2 liter frityrolja 1. Klipp upp benen på krabban och rensa ur köttet. Krama ur köttet. 2. Hacka köttet grovt och blanda med gräslök, 1 ägg, dl panko och 2 msk vetemjöl. Krydda med salt och peppar. 3. Rulla smeten till runda bollar. 4. Panera i mjöl, uppvispat ägg och panko. 5. Hetta upp oljan till 180° och fritera bollarna gyllenbruna i ca 1-2 minuter. 16 HEMLAGAT 2. Koka upp vattnet och tillsätt räkskal, ingefära och bankat citrongräs. 3. Låt småkoka och reducera till ungefär 1 liter. 4. Sila av och smaksätt buljongen med salt, kokosgrädde, tahini, gochugaru och soja. 5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Koka pak choi ca 30 sekunder i nudelvattnet. 6. Häll buljong i skålarna. Tillsätt nudlar, pak choi, lök och räkor. Toppa med löskokt ägg, koriander och sesamfrön. 3 msk japansk soja 4 portioner ramennudlar, torkade eller färska 2 små pak choi 3 finstrimlade salladslökar 1 kruka koriander 4 löskokta ägg 2 msk rostade sesamfrön, gärna vita och svarta
Hemlagat Fett i fokus
Hemlagat Kryddiga pepparkakor
Hemlagat Bjud på adventsmingel
Hemlagat Det gröna julbordet
Hemlagat Veckomenyn
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Till sist