Loading...
Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat I Säsong: skaldjur
Hemlagat Fett i fokus
Hemlagat Kryddiga pepparkakor
Pepparkakskola Variera kolan genom att byta ut pe
pparkakskryddorna mot exempelvis polkagris, citron eller lakritssmak. à la Pärlan CA 50 ST CA 30 MIN TID ATT STELNA 3 dl socker 1 dl glykos (140 g) 80 g smör 2 dl grädde 1 tsk havssalt tsk vaniljpulver 2 tsk pepparkakskryddor några nypor havssalt till dekoration 1. Koka upp socker och glykos i en tjockbottnad gryta till ca 175°. Rör försiktigt då och då. Vid 175° har sockerblandningen karamelliserats och blivit bärnstensfärgad. 2. Hetta samtidigt upp smör, grädde, havssalt och vaniljpulver i en annan kastrull. 3. Ta kastrullen med det karamelliserade sockret från plattan. Rör försiktigt ned smör- och gräddblandningen. Det kommer att bubbla och fräsa. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och koka upp till 124°. Gör ett kulprov. 4. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form och strö havssalt på toppen. Låt stelna några timmar i rumstemperatur innan kolan skärs i bitar. tips! 28 HEMLAGAT
Hemlagat Bjud på adventsmingel
Hemlagat Det gröna julbordet
Hemlagat Veckomenyn
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Till sist