Loading...
Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat I Säsong: skaldjur
Hemlagat Fett i fokus
Hemlagat Kryddiga pepparkakor
Hemlagat Bjud på adventsmingel
Hemlagat Det gröna julbordet
Gröna JULRÄTTER Morotskräm Pressa lite citronsaft
över äppelskivorna så missfärgas de inte och du kan förbereda salladen dagen innan . tips! med citrus och nejlika 6 PORT CA 25 MIN 6 morötter (600 g) 2 vitlöksklyftor gul lök rapsolja 1 apelsin (skalet) 1 citron (skalet) 1 clementin 1 rågat krm malen nejlika salt 1. Skala morötterna, dela dem på längden och lägg i en ugnsform tillsammans med krossad vitlök (i sitt skal) och klyftad lök. 2. Ringla över rapsolja och krydda med lite salt. Rosta i mitten av ugnen i 200° tills morötterna är helt mjuka. 3. Skala vitlöken och mixa sedan morot, vitlök och lök tillsammans med skal från apelsinen och citronen, nejlika, saft från clementinen och eventuellt lite mer rapsolja. Allt ska bli en helt slät kräm. Smaka av med salt. Förbered gärna en dag i förväg. HEMLAGAT 39 HEMLAGAT 39
Hemlagat Veckomenyn
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Till sist