Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat I Säsong: skaldjur
Örtdipp Blir det majonnäs över? Spara den i kylen
i en väl försluten burk så håller den upp emot en vecka! tips! Gott till räkor eller som dipsås till hemmagjord pommes frites. 5 fänkålsfrön 1. Mixa örter, fänkålsfrö och dl yoghurt till en röra med stavmixer. 2. Blanda med resten av yoghurten och smaka av med salt och peppar. Asiatisk majonnäs med sesam och chili 3 DL 10 MINUTER 1 ägg 1 msk vitvinsvinäger 2 msk gochujang (koreansk chilipasta) 1 msk japansk soja 1 tsk sesamolja 3 dl neutral rapsolja 1 msk rostade sesamfrön, gärna svarta och vita 1. Knäck ett ägg i en mixerkanna. Tillsätt vinäger, chilipasta och soja. 2. Häll i sesamoljan. 3. Sänk ned en mixerstav rakt ned i kannan och mixa till en tjock majonnäs. 4. Smaka eventuellt av med salt och strö över sesamfrön. Citronoch vitlöksmajonnäs 3 DL 10 MINUTER 2 vitlöksklyftor 1 ägg 2 tsk dijonsenap 2 msk färskpressad citronjuice 1. Skala vitlöksklyftorna och koka i vatten tills de är mjuka. Låt svalna. 2. Lägg vitlöken i en mixerkanna. Knäck i ett ägg och tillsätt senap och citron. 3. Häll på olja och sänk ned en mixerstav och mixa till en tjock majonnäs. 4. Smaka av med salt. 3 dl neutral rapsolja salt med smak av fänkål 4–6 PORTIONER 10 MIN 1 dl hackade örter, t ex dill, koriander och persilja 1 dl turkisk yoghurt salt och svartpeppar 14 HEMLAGAT
Hemlagat Fett i fokus
Hemlagat Kryddiga pepparkakor
Hemlagat Bjud på adventsmingel
Hemlagat Det gröna julbordet
Hemlagat Veckomenyn
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Till sist