Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat I Säsong: skaldjur
Hemlagat Fett i fokus
Hemlagat Kryddiga pepparkakor
Hemlagat Bjud på adventsmingel
Hemlagat Det gröna julbordet
Hemlagat Veckomenyn
Ve g etar i s k a KLASSIKER Tips Svårt att få tag
i pumpa? Pytten blir minst lika god med sötpotatis. Pumpapytt med kryddstekt ägg och parmesan KLASSIKER MED GRÖN TOUCH 4 PORTIONER 30 MIN 700 g butternutpumpa 8 normalstora potatisar (700 g) 3 morötter (300 g) purjolök 2–3 vitlöksklyftor 25 g färsk ingefära 1 msk olja 2 msk smör 1 knippe dill 50 g rostad mandel salt och peppar 4 ägg 2 msk rostade sesamfrön 1 krm cayennepeppar 1 msk paprika pecorino eller annan god lagrad ost PICKLAD PUMPA 200 g butternutpumpa dl ättika dl strösocker 1,5 dl vatten 1 tsk salt 1. PICKLAD PUMPA: Skala pumpan och skär den i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg i en burk. 2. Koka upp ättika, socker, vatten och salt och slå den heta lagen över pumpan. Låt svalna. 3. PYTT: Skala pumpa, potatis och morot och skär i små bitar, ca 1-1,5 cm. 4. Strimla purjolök och vitlök. Hacka ingefäran fint. 5. Hetta upp en stor stekpanna eller gjutjärnsgryta med olja och smör och börja fräsa grönsakerna på mellanvärme. Krydda med salt och svartpeppar. Rör om då och då tills allt är mjukt, vänd därefter ner hackad dill och grovhackad mandel. 6. Stek äggen på ena sidan bara i smör och toppa med sesamfrön, cayenne, paprika samt salt. 7. Servera pytten med det kryddstekta ägget, rejält med riven pecorino och picklad pumpa. HEMLAGAT 51 HEMLAGAT 51
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Till sist