Loading...
Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat I Säsong: skaldjur
Hemlagat Fett i fokus
Hemlagat Kryddiga pepparkakor
Hemlagat Bjud på adventsmingel
Hemlagat Det gröna julbordet
Saftigt formbröd med dadlar, ost och nötter 2 LIM
POR 20 MIN 75 MIN I UGN 1 l filmjölk 200 g bovetekärnor 1 dl linfrö 1 dl solroskärnor 1 msk bikarbonat 2 tsk salt dl mörk sirap 0,25 dl vetekli 1. Värm ugnen till 150°. 2. Blanda samtliga ingredienser i en stor skål och rör om ordentligt. 3. Klä två 1,5-liters brödformar med bakplåtspapper och häll lite brödsmet i botten av varje form. 4. Kärna ur och skiva dadlarna. Fördela dadlar, valnötter och riven ost över smeten. Varva sedan smet och fyllning och avsluta med brödsmet. Toppa eventuellt med havregryn. 5. Grädda i mitten av ugnen i ca 75 minuter. Brödet är färdigt när det släpper i kanterna. Ta ut bröden ur formarna och dra försiktigt av bakplåtspappret. Låt svalna på galler under bakduk. 8 dl vetemjöl 2,5 dl havregryn FYLLNING 12 mjuka dadlar 3 dl grovriven Västerbottensost eller annan lagrad ost 75 g grovhackade valnötter För att brödet ska hålla ihop bra är det viktigt att inte överdriva fyllningen. Låt brödet tips! svalna utanför sin form – annars riskerar det att bli kladdigt! 44 HEMLAGAT
Hemlagat Veckomenyn
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Till sist