Loading...
Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat I Säsong: skaldjur
Hemlagat Fett i fokus
Hemlagat Kryddiga pepparkakor
Hemlagat Bjud på adventsmingel
Hemlagat Det gröna julbordet
Hemlagat Veckomenyn
VEGETARISKA k l ass i k er Haloumi stroganoff FRÄ
SCH TOMATRAGU 4 PORTIONER 30 MIN 1 stor gul lök 1–2 vitlöksklyftor zucchini 2 stora tomater 1 paket haloumi 1 burk (400 g) cannelloni bönor 1 burk krossade tomater 2–3 dl grönsaksbuljong (stark) salt och svartpeppar ev maizena hackad persilja TILL SERVERING: råris eller vanligt ris grönsallad 1. Strimla löken och hacka vitlöken fint. Strimla zucchini, hacka tomaterna grovt och skär haloumin i skivor. 2. Stek haloumin i smör och olja tills den är gyllenbrun på båda sidor, dela sedan i korvlika bitar. 3. Fräs löken tills den är mjuk, tillsätt zucchini och tomat och låt fräsa med tillsammans med vitlök. Fräs tills zucchinin börjar bli mjuk och få lite färg. 4. Slå på bönor, krossade tomater och buljong och lägg ner haloumin. Krydda med salt och peppar och låt koka samman utan lock på medeltemperatur i ca 10-15 minuter. 5. Späd eventuellt med mer buljong. Smaka av och red eventuellt med maizena. Vänd ner hackad persilja och servera med ris och grönsallad. 52 HEMLAGAT
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Till sist