Loading...
Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat I Säsong: skaldjur
Hemlagat Fett i fokus
Hemlagat Kryddiga pepparkakor
Hemlagat Bjud på adventsmingel
Hemlagat Det gröna julbordet
Hemlagat Veckomenyn
Pasta vegonara ENKELT OCH GOTT TIPS! 4 PORTIONER
20 MIN 600 g pasta, t ex linguine 300–400 g svartkål 1 stor gul lök 4 vitlöksklyftor 2–3 msk smör 70 g parmesan eller pecorino 2 ägg 2 dl grädde 1 dl av kokvattnet från pastan salt och svartpeppar 1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten. 2. Skär bort stammen från svartkålen och strimla resten fint. Strimla lök och vitlök. 3. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs kål, lök och vitlök tills löken och kålen blivit mjuk. Krydda med salt och svartpeppar. 4. Riv osten. Rör samman ägg, grädde, kokvatten från pastan och hälften av osten. Krydda med salt och rikligt med svartpeppar. 5. Häll av den färdigkokta pastan och sväng runt med kålfräset. Vänd ner äggblandningen och vänd försiktigt runt alla ingredienser. Toppa med resten av osten och svartpeppar. Stek kålen i en rejäl stekpanna med höga kanter så kan du vända ner pastan och servera direkt ur pannan. 48 HEMLAGAT
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Till sist