Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 JORDGUBBSCHEESECAKE 15 digestivekex
125 g smör eller margarin FYLLNING: 400 g philadelphiaost 2 ägg 1 dl socker 1 tsk vaniljsocker 1 liter jordgubbar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. Blanda ingredienserna till bottnen i matberedare. 2. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 8-10 minuter. 3. Rör osten mjuk. vispa ägg och socker fluffigt. Rör ihop ost och äggblandning med vaniljsockret. 4. Häll detta i formen och grädda ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite dallrig när du tar ut den. Låt den svalna, ställ i kylen. Dela jordgubbarna och lägg dem på tårtan strax före servering. VANIUPANNACOTTA MED FÄRSKA BÄR FÖR 10 PERSONER 4 gelatinblad 2 vaniljstänger 4 dl vispgrädde 4 msk honung 6 dl honungsyoghurt färska bär, tex blåbär, vinbär, jordgubbar GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. 2. Klipp upp vaniljstängerna och lägg dem i en kastrull tillsammans med grädden. Koka upp. Ta upp vaniljstängerna. 3. Ta upp gelatinbladen och blanda med den varma grädden. Låt svalna. 4. Tillsätt honung och yoghurt. Häll upp i portionsformar och ställ kallt för att stelna. Servera med blandade färska bär. CITRONTARTELETTER Man kan gärna använda engångsformar av aluminium, om man inte har sådana formar som på bilden. Då blir det ca 20 stycken. 3 dl vetemjöl 150 g rumsvarmt smör eller margarin 1 msk socker 1 krm salt 2 äggulor FYLLNING: 21/2 dl socker 4 ägg 21/2 dl vispgrädde 2 citroner GÖR SÅ HÄR: 1. Häll vetemjölet i en bunke eller i matberedaren. Lägg i smör, socker och salt. Arbeta ihop till en deg. 2. Lägg i plastfilm och låt vila i kylen i 1 timme. 3. Sätt ugnen på 175°C. Kavla ut degen och stansa ut så att den passar i portionsformarna. Tryck ut degen i formarna. Picka pajdegen med en gaffel så bildas det inte bubblor. Förgrädda ca 10 minuter. 4. Vispa upp ägg och socker till fyllningen fluffigt. Tillsätt grädden och fortsätt vispa någon minut. 5. Tvätta citronerna, riv skalet på ett rivjärn. Pressa ur juicen. Tillsätt citronjuicen och -skalet. 6. Häll i smeten i formarna och grädda i ca 20 minuter, tills fyllningen är fast.
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40