Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33 Lekar i bil och på strand • 20 frågo
r går ut på att någon i bilen tänker på en person. De andra försöker få fram vem det kan vara genom att ställa ja- och nejfrågor. Den som först kommer på personen vinner. Men fler än 20 frågor får man inte ställa. •Ta med lådan med frågekort till Trivial Pursuit/Geni eller liknande spel. Man behöver inte ha med hela spelplanen, utan man kan läsa upp frågorna och låta någon ha första tjing och sedan gå vidare och låta andra svara. •Gör er egen Jeopardy! En i taget har ansvar för att hitta på frågorna (förslagsvis de vuxna). Man behöver inte skriva utan kör lite spontant. Kategorierna kan vara Kända maträtter, Familjens släkt och vänner, Bilmärken, Barnprogram och så vidare. Exempel: »Kötträtt med samma namn som rolig Eva« (Vad är Biff Rydberg?) eller »Program med gullig nalle som programledare" (Vad är Björnes magasin?). Har du sett Jeopardy! så förstår du principen. Focaccia är egentligen ett bröd som brukar göras helt i långpanna. Här har vi gjort bullar i stället som du kan fylla med en god och läcker fyllning. Vi gjorde medelhavsfyllning, som de flesta brukar uppskatta, men prova annars den mildare med ägg och skinka. FOCACCIA MED SOMMARFYLLNING 20 STYCKEN 1/2 paket jäst (å 50 g) 1 tsk salt 3 dl ljummet vatten 1 dl finhackade örter 1 dl olivolja 1 ägg 10-11 dl vetemjöl 1 ägg till pensling gourmetsalt GÖR SÅ HÄR: 1. Smula ner jästen i en bunke. 2. Strö över saltet och häll på 112 dl av det fingervarma vattnet. 3. Rör om så att jästen löser sig, tillsätt resterande vatten. 4. Tillsätt finhackade örter, oljan samt ägget. 5. Vänd ner nästan allt vetemjöl. 6. Arbeta samman degen tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt på dragfri plats i 1 1/2-2 timmar. 7. Häll ut degen på mjölad arbetsbänk och knåda den försiktigt. 8. Dela degen i 5 delar. Dela varje del i 4 bitar. Forma till runda bollar och platta till med handflatan. 9. Sätt ugnen på 250°C. Lägg bollarna på bakpappersklädda plåtar och jäs övertäckta på dragfri plats i 15-20 minuter. 10. Gör gropar i bullarna med knogarna. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över salt. 11. Grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på galler. Medelhavsfyllning: rucolasallad eller annan sallad, fetaost, rödlök i tunna skivor, tomater i olika färger, ev lite tsatsiki Snällare fyllning: skinka, stekta ägg och gurkskivor Buffé 6/2001
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40