Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 KAVIARSILL FÖR 10 PERSONER (BUFFÉ) 2
burkar urvattnad inläggningssill å 420 g 5 ägg 2 dl finskuren gräslök INLÄGGNINGSLAG: 1 rödlök 10 kryddpepparkorn 1 lagerblad 2 dl socker 1/2 dl ren ättika (24%) 31/2 dl vatten SÅS: 11/2 dl gräddfil 11/2 dl créme fraiche 1/2 dl rökt smörgåskaviar 1 krm vitpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med lagen. Skala och dela löken i klyftor. Lägg alla ingredienser till lagen i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ställ kallt att svalna. 2. Skölj sillen. Låt den rinna av väl. Skär sillen tvärs över i cm-breda bitar. Lägg dem i en bunke/skål. Häll över den kalla lagen. Blanda försiktigt. Marinera i 2 dygn. 3. Häll av lagen. 4. Blanda samman ingredienserna till såsen. Lägg i sillbitarna. Låt ta smak över natten, eller i 1 dygn. 5. Hårdkoka äggen. Kyl och skala dem. Hacka äggen. 6. Lägg upp sillen med såsen på ett fat. Strö över ägghack och gräslök. > H 4fc V X DILLSILL FÖR 10 PERSONER (BUFFÉ) 2 burkar urvattnad inläggningssill å 420 g 3-4 dl finskuren dill INLÄGGNINGSLAG: 5 msk ren ättika (24 %) 3 dl vatten 2 dl socker 1 tsk grovt krossad vitpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg alla ingredienser till lagen i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ställ kallt att svalna. 2. Skölj sillen. Låt den rinna av väl. Skär sillen tvärs över i 2-cm breda bitar. 3. Varva sillbitarna med dillen i en bunke/skål. Häll över den kalla lagen. Marinera i 2 dygn. 4. Lägg upp i en skål och garnera gärna med några dillvippor. MARINERAD BÖCKLING 6 hela böcklingar 1 äggula 1/2 msk ren ättika (24%) 2 msk svensk senap 1 krm nymalen vitpeppar 1/2 tsk salt 2 msk socker 1 dl olja 1 liten rödlök 1 msk finhackad persilja 11/2 dl gräddfil 2 msk vatten GÖR SÅ HÄR: 1. Rensa böcklingen. Lägg den på ett fat. 2. Blanda äggulan med ättika, senap, peppar, salt och socker. Rör ner oljan i en fin stråle. 3. Skala och finhacka rödlöken och tillsätt den, persilja, gräddfil och vatten. 4. Häll såsen över böcklingen. Låt stå svalt ett par timmar eller över natten. Garnera gärna med strimlad purjolök och hårdkokta ägg. i
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40