Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 BAKADE TOMATER FYLLDA MED KRABBA & G
ETOST Passar bra som smårätt eller som tillbehör till grillad eller stekt fisk. Ta en burk salladskrabba, ca 170 g, och sila av spadet. Blanda krabbköttet med ca 150 g krämig getost, 1 kruka finhackad gräslök och 1 tsk torkad dragon. Salta och peppra. Fyll 4 delade och urgröpta tomater med krabbblandningen. Pudra över lite ströbröd och baka i ugn på mellersta falsen i ca 10 minuter, 200°C, eller tills de fått fin färg på ytan. För alla? Bakade tomater fyllda med krabba och getost innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra till gluten- och äggfri: använd ströbröd utan gluten respektive ägg, så passar rätten även dessa allergiker. Mjölkfri: uteslut getosten och använd tofu i stället. Välj ströbröd utan mjölk. HELGRILLAD FLÄSKFILÉ MED INDIANSALLAD Den spännande dressingen ger den här rätten en extra twist! FÖR 4 PERSONER 1 stor eller 2 små fläskfiléer, ca 600 g nettovikt efter putsning 1 - 2 msk olja ca 2 msk jordnötssmör 1 msk stark chutney 1 tsk worcestersås 2 msk rödvinsvinäger 2 msk vispgrädde 1 kruka gräslök 1 burk kidneybönor, ca 400 g 150 g färsk bladspenat 1 ask körsbärstomater, ca 150 g 1 liten rödlök 1 dl olivolja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med att tända utegrillen. 2. Putsa köttet fritt från senor och hinnor. Salta och peppra. Pensla Buffé 6/2001 lätt med olja och grilla i 35-40 minuter. 3. Rör ihop jordnötssmör, chutney, worcestersås och vinäger. Rör ner olivoljan i omgångar. Rör ner vispgrädden. Avsluta med att blanda ner 1 kruka finhackad gräslök och smaka av med salt och peppar. 4. Skölj kidneybönorna och blanda med spenatbladen. Dela tomaterna och finhacka rödlöken. Blanda med bönor och spenat. 5. Dressa salladen med hälften av såsen strax före servering. 6. Skär fläskfilén i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg upp på ett fat. Arrangera salladen i en luftig hög bredvid och avsluta med att ringla över resten av dressingen. Beredning: 10 minuter Grillning: 40 minuter Energi: Fett: • Fibrer: •• • Dukningar: Lånat porslin från Room och Åhléns. Liselotte: - Hoppla, vilken härlig sallad till köttet! Indiandressingen med jordnötssmör känns ny och spännande men ändå så enkel. Bönor är verkligen bra mat, mer bönor i salladen och den passar som ensamrätt med ett gott bröd till. Jacob: Så här års kan det vara på sin plats att påminna om de klassiska grilltipsen. •Tänd grillen och ha tålamod tills kolen börjat vitna, vänta dock inte för länge så kolen hinner slockna innan maten är klar! • Lägg inte köttet för nära grillbädden. •Vänd köttet 3- 4 gånger under grillningen. • Klotgrill ger större möjlighet till riktig barbeque, alltså så att köttet får en god röksmak. Lägg på locket och stäng spjällen så uppstår en kraftig rök. Med rökträflisor som hickory eller mesquite blir det extra god smak. För alla? Helgrillad fläskfilé med indiansallad innehåller inte gluten eller ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i jordnötssmöret och worcestersåsen. Mjölk ingår, men ändra så här till mjölkfri: uteslut grädden och använd i stället lite mer olivolja. Tips! Om du vill går det också bra att grilla i grillpanna. Börja med att grillmönstra filén i en mycket het grillpanna. Lyft sedan över filén till en ugnssäker form ocl) stek i ugnen i 30-35 minuter i IJ^°C.
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40