Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 PEPPARGRILLAD LAXFILE FÖR 10 PERSONER
10 laxfiléer å ca 150 g KRYDDBLANDNING: 2 msk svartpeppar 2 msk grönpeppar 2 msk rosépeppar 2 msk timjan 2 msk grovsalt eller gourmetsalt GÖR SÅ HÄR: 1. Stöt grönpeppar och svartpeppar i en mortel, tillsätt rosépeppar och stöt ihop. Blanda i timjan och salt. 2. Rulla laxen i kryddorna. Halstra laxen runt om över het glöd. TOMAT- OCH PAPRIKASALLAD MED ITALIENSK DRESSING FÖR 10 PERSONER Skölj och skär 6 röda tomater och 2 gula paprikor i mindre bitar. Strimla 2 vårlökar fint. Skölj och ansa 1 knippe rucola. Lägg grönsakerna i en bunke. Skölj och kärna ur 1/2 chilifrukt och skär i mindre bitar. Mixa med 1/2 burk pimento å 200 g (inlagd röd paprika på burk), 1/2 dl rödvinsvinäger, 1/2 dl olivolja, 1-2 vitlöksklyftor, 1/2 dl flytande honung, salt och peppar i en matberedare, eller med mixerstav. Blanda dressingen med grönsakerna. Strö över salt och nymalen svartpeppar. Servera direkt. CHIUMARINERADE SPARERIBS FÖR 10 PERSONER 2 kg spareribs CHILIBLANDNINGEN: 6 msk chilipulver 4 msk senapsfrö 3 msk brun farin 4 tsk salt GÖR SÅ HÄR: 1. Stöt ihop ingredienserna till chiliblandningen. 2. Gnid in spareribsen med kryddblandningen och låt stå i kylskåp, gärna över natten. 3. Grilla över mellanglöd. Passa noga så att spjällen inte blir brända. CITRUSSMOR MED BASILIKA FÖR 10 PERSONER Tvätta 1 citron och 1 lime. Riv skalen på ett rivjärn och pressa ur juicen. Mixa detta med 200 g smör i matberedaren. Skär 1 knippe basilika i tunna strimlor. Rör ner detta i smöret. Smaksätt med 2 droppar tabasco, salt och peppar. Lägg smöret i smörpapper och rulla ihop till rullar. Lägg in i frysen. Ta fram en stund före servering och skär i skivor. FARSKPOTATISSALLAD FÖR 10 PERSONER (BUFFÉ) Tina 400 g frysta sockerärter eller koka färska. Koka 2 kg färskpotatis. Låt potatisen svalna och dela dem på mitten. Skala och strimla 2 rödlökar. Blanda potatis, sockerärter och lök. Strö över 2 dl svarta oliver. Blanda 2 dl olivolja och 112 dl rödvinsvinäger och ringla detta över potatissalladen. Smaksätt med salt och peppar.
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40