Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 Annas Curry FOTO PE R MAGNU S PERSSO
N & ANDER S NORSEL L Skicka brev, fax eller e-post till Annas Curry Box 6630 11384 Stockholm Fax:08-7282337 anna.gidgard@forlaget.ica.se Ibland är det svårt att ha hela festen ute, kanske pga kyla, risk för regn eller mygg. Men en idé är att dela upp festen på två olika platser. Servera drinken vid strandkanten eller ute på gräsmattan och fortsätt sedan med maten inne. Drink på stranden Blanda 3 cl vodka, 1 cl cointreau och 3 cl svartvinbärssaft väl. Häll i ett glas och fyll på med Schweppes Russian water och is. Första rödbetorna... Rödbetorna är fina nu. Marcus Aujalay, Årets gröna kock 2000, bjuder på ett bra tips när man ska koka dem. »Tvätta rödbetorna. Släng ner en vitlöksklyfta, lite timjan, några lagerblad och en lökklyfta när du kokar dem - det ger extra smak. Jag brukar också slänga ner en vitlöksklyfta när jag kokar potatis." Rödbetor och chévre - en oslagbar kombination. Koka 1 kg färska rödbetor. Skala och skär rödbetorna i stavar. Låt marinera i 1 dl olivolja, 112 dl sherryvinäger, salt och peppar. Skär chévre (getost) i skivor (eller halvmånar om den är stor). Lägg in i filodeg eller vårrulledeg och stek i het panna i olivolja. Servera som del av en buffé eller förrätt. ...och färskpotatisen Den allra först skördade svenska potatisen kommer från Sydsverige och kallas primörpotatis. Den har förgrotts och odlats under plast eller väv för att man ska kunna skörda tidigt från grön blast. Primörpotatisen har inte uppnått mognad och har därför ett tunt skal. Den är väldigt känslig för stötar och ska konsumeras genast. Sedan kommer färskpotatisen, som vi äter till midsommarens sill. Den skördas före fullständig mognad, och skalet kan enkelt avlägsnas utan skalning. Färskpotatisen har högre vattenhalt än höst- och vinterpotatisen, vilket ger en blötare konsistens. Två suveräna sallader på färskpotatis för dig som tycker om att improvisera: • Färskpotatis, rucolasallad, hyvlad parmesan, rostade nötter eller frön, strimlade marinerade soltorkade tomater och en dressing av balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. • Färskpotatis, tunna rödlöksskivor, kapris, honung, saffran, vinäger, olja, salt och peppar. Baconbananer på grillen Anna Axen har skickat oss ett annorlunda och spännande bananrecept. Hon säger att det är bäst att göra mycket, för alla vill alltid ha mer! Skär bananer i ca 3 cm långa bitar. Rulla in varje bit i en baconskiva och trä upp dem på spett. Lägg på grillen. Grilla runt om i ca 5 minuter. Anna Axen, Ulvasjömåla Tips! Nu finns det florsocker med smak av jordgubb, choklad eller citron. En rolig idé när man vill glasera en mjuk kaka eller småkakor. Glasyren blir rosa, gul och chokladfärgad. Såse r till grill oc h salla d •Larssons enkla grillsås: Blanda ner riven pepparrot på tub i äppelmos (gärna hemmagjort så att det inte är för sött). Tillsätt någon tesked dijonsenap. Passar extra bra till grillad fläskkarré. •Dijondressing med sötma: Blanda 1 dl olja, 112 dl vatten, 2 msk vinäger, 2 tsk råsocker strö, 1 msk dijonsenap och 2 tsk grill- eller salladskrydda i en burk eller flaska med lock. Skaka den så att allt blandas. Servera till en grönsallad eller kanske en potatissallad med sommarens första färskpotatis. www.abba.se Till midsommar: I nubbeguiden kan man se vilken nubbe som passar till vilken sill, man kan göra sitt eget sånghäfte och hitta recept för storhelgerna. Svalkande jordgubbscocktail TILL TVÅ DRINKAR Skölj och ansa ca 100 g jordgubbar (nästan 2 dl). Skala 1 liten mango, skär bort fruktköttet från kärnan och tärna det. Dela 2 lime och pressa ur saften. Skiva några jordgubbar och lägg åt sidan som dekoration. Mixa med stavmixer jordgubbar och mango tillsammans med limejuicen. Tillsätt även 2 dl druv- eller äppeljuice. Tillsätt ev lite mineralvatten. Servera i höga glas och dekorera med jordgubbarna och ev lite limeskal. ur Energidrinkar (ICA bokförlag)
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40