Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 VÄSTERBOTTENOLIVER Perfekt snacks ti
ll fördrinken! Sätt ugnen på 200°C. Ta en liten burk oliver med pimento, ca 24 st, sila av spadet och lägg oliverna att rinna av på ett hushållspapper. Rör ihop 2 112 dl riven västerbottenost med 2 msk osaltat mjukt smör. Blanda sedan ner 1 112 dl vetemjöl, 2 msk kallt vatten och 1 -3 krm kajennpeppar och blanda väl till en jämn deg. Klicka ut degen på skärbrädan/ arbetsbänken, 24 klickar, och lägg på en oliv. Förslut degen runt oliverna. Använd ev lite vatten på fingrarna för att hjälpa degen att fästa bättre. Lägg över oliverna på en bakpappersförsedd ugnsplåt och grädda på mellersta falsen i ca 15 minuter, eller tills de fått fin färg. För alla? Västerbottenoliver innehåller inte ägg. Gluten och mjölk ingår. BÖCKLING MED ÄGGHACK PA FÄRSKA RODBETSSKIVOR FÖR 4 PERSONER 8 böcklingar 6-8 färska rödbetor med blast 2 ägg 1 rödlök 1 knippa gräslök 1/2 dl kapris 1 tsk fransk senap 3 msk olivolja 11/2 msk rödvinsvinäger salt peppar TILLBEHÖR: hårt tunnbröd, lagrad kryddost GÖR SÅ HÄR: 1. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och håll varmt. 2. Koka äggen i ca 10 minuter. 3. Snitta skinnet runt om böcklingarna och dra försiktigt av det så att du behåller stjärtfena och huvud. 4. Skala och finhacka rödlöken. Skär gräslöken fint. Skala och grovhacka äggen. Skala och skär rödbetorna i ca 1/2 cm tjocka skivor. 5. Lägg rödbetsskivorna så att de täcker bottnen på ett uppläggningsfat. Lägg upp böcklingarna. 24 6. Vispa ihop senap, vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över böckling och rödbetor. Strö över hackat ägg, rödlök, gräslök och kapris. Servera gärna med hårt tunnbröd, lagrad kryddost och en kall öl. Njut! Tillagning: 35 minuter Energi: * * Fett: * * Fibrer:* För alla? Innehåller gluten, mjölk och ägg, men kan lätt ändras så här till glutenfri: använd knäckebröd utan gluten i stället för tunnbröd. Mjölkfri: uteslut osten och använd tunnbröd utan mjölk. Äggfri: uteslut de hackade äggen. Liselotte: - Sommarmat. Vad bekvämt med några rökta böcklingar med salta tillbehör som gör sig så fint ihop med söta rödbetor. Mums! Jag hade nog kokat ett helt gäng rödbetor och använt senare i veckan, kanske till en sallad med smulad fetaost och en senapsvinägrett. Sommarmat kräver sommardessert. Finriv skalet av ett par limefrukter och blanda med strösocker och slösa över försommarens första jordgubbar. Jacob: - 1 stället för böckling kan du servera en mixtallrik med rökta fiskdelikatesser, tex räkor, lax och ål. Gott till dessa tillbehör.
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40