Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 KASSLER MED KALL TONFISKSÅS En varia
nt av den italienska klassikern »vitello tonnato«. Ta en burk tonfisk i vatten, ca 185 g, och häll av spadet. Mixa tonfisken i matberedaren med 1 vitlöksklyfta och 2 dl matlagningsyoghurt tills du fått en slät sås. Smaksätt såsen med 2 msk färskpressad citronjuice samt 2 msk olivolja. Salta och peppra. Grovhacka 1 kruka persilja och 1 kruka gräslök. Vänd ner hälften i såsen. Skär upp ca 500 g kassler i tunna skivor till 4 personer. Lägg på ett fat. Häll på såsen och strö över resterande örter. Avsluta med att strö över 1 dl delade gröna oliver och 2-3 msk kapris. Servera med t ex potatis. För alla? Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. RISSALLAD MED SKIVOR AV BRÄCKT GRAVLAX FÖR 4 PERSONER ca 400 g gravad lax i bit 4 dl vildrisblandning 1 liten rödlök 10 rädisor 1 kruka persilja 1 kruka gräslök 1 dl gröna oliver med pimentos 1/2 litet blomkålshuvud 250 g skalade räkor 2 dl god vinägrett från flaska 1 huvud romansallad salt svartpeppar 1 citron GÖR SÅ HÄR: 1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna. 2. Skala och skiva rödlöken. Skiva rädisorna tunt. Finhacka persiljan och gräslöken. Dela oliverna och bryt loss små fina blommor av den råa blomkålen. 3. Blanda ner dessa ingredienser och räkorna i riset. Häll över vinägretten och blanda väl. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. 4. Riv och skölj salladsbladen. Fördela dem på ett uppläggningsfat. 22 Fördela rissalladen på salladen. 5. Skär laxen, med skinnet kvar, i ca 112 cm tjocka skivor. 6. Värm en stekpanna tills den är rykande het. Stek laxskivorna hastigt, ca 30 sekunder på varje sida. Lägg upp de varma skivorna på salladen. Skär klyftor av citronen och garnera salladen. Koka ris: 20 minuter Tillagning: 15 minuter Energi: * * Fett: * * Fibrer: * •4 För alla? Rissallad med gravlax innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Jacob: - Perfekt att laga i förväg. Bryt i så fall laxen i mindre bitar och blanda med riset. Liselotte: -Vilken underbar sälta! Jag är saltfreak så den här rätten tilltalar verkligen mig. Kallt ris i sallader har jag haft lite svårt för men det här var helt annorlunda. Härligt med vildrisblandningen, den ger lite tuggmotstånd. Jag kanske inbillar mig, men jag känner en viss nötsmak. Mycket gott, och vad enkelt det är att köpa en bit färdiggravad lax och bara steka lätt. Ert par skivor melon med en kall sås av matlagningsyoghurt med lite honung och kardemumma är en enkel och svalkande efterrätt. 1 - Oh, vilken god sallad, säger Jacob med viss ironi... Skämt åsido, salladsbladen är jättegoda. Den bär rätten kan med gott resultat förberedas i förväg. Stek då laxen och bryt i bitar, blanda med riset.
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40