Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 » UT E « På midsommar ska vi vara ute
- annars blir det inte mycket till midsommarfirande. Annat var det för en del år sedan då man kunde uppskatta tält och burkmat på en festplats i fullt ösregn. Nej, nu krävs det sol och värme. Och det ska vara sill och det ska vara grill. Mattraditionen är lika stark som majstången. Dock låter jag gärna ett antal experiment hamna på buffén; i år blir det garanterat både limesill och ingefärssill (se sidan 6). Förmodligen också kaviarsill och dillsill. Samt givetvis några gamla favoriter som inlagd sill och senapssill. Jag är fullständigt torsk på sill - när den serveras med de rätta tillbehören. I år ska jag prova Jans rekommendation Herrgårds Extra, en god snaps som nu fått rönnbärskrydda (se sidan 13). Och en Y' Bellmanöl och kanske en Clausthaler. Efter sillarna behövs det något sött, och då passar midsommarens jordgubbstårta perfekt. Fram emot kvällningen tänds så grillen, och förhoppningsvis kan vi sitta ute tills nästa dag gryr. Ha en skön midsommar - ute. BllfféS IBC8|jtrB()iSt8r! VWWV.JCol.S© Ja n TONY WALLIN CHEFREDAKTÖ R äå Samuelso n tipsa r o m ny a god a viner. D e presentera s p å www.ica.se , sö k p å Buff é N u ä r det klart att Finansinspektionen godkän - ner ICAs planer på at t starta bankrörelse! Det ha r vi sett fram emot, och nu kan vi börja bygga verksamheten p å allvar. Det vi vill göra är at t utöka de finansiella tjänsterna knutna till ICA Kundkort . Lanseringen sker stegvis med start unde r hösten och vilka tjänster som komme r först tänke r vi bestämma utifrån de önskemål vi får från våra kunder. Ledorden kommer at t vara enkelt, tillgängligt och prisvärt. Sommaren är äntligen här, och visst är det härligt med stundande semester! Från ICAs sida vill vi gärna bidra till at t göra livet lite extra trevligt och njutbart under ledigheten. Butikerna ha r laddat upp med massor av god ma t och andr a varor som hö r sommaren till, och förutom butikernas utbud finns en mängd fina erbjudanden till våra stamkunder i det häfte som medföljer tidningen. O m ni är ute och åke r i sommar , stanna gärna till hos någon av alla våra lanthandelsbutiker. Varför inte passa på den 30 juni, då det ä r Landsbygdens Dag och många firar lite extra. Väl möt t då & glad sommar ! Kenneth Bengtsson VD ICA Handlamas AB Midsommarfest • 4 Allt pä grillen • 13 Buffé nr 6/2001 Allt på grillen 17 Böckling med ägghack 24 Caesarsallad 11 Chilimarinerade spareribs 9 Citron- och kanelglass 17 Citrontarteletter 12 Dillsill 7 Fläskkarré med zucchini 25 Focaccia med sommarfyllning 33 Färskpotatissallad 9 Gravad strömming 6 Grillad gravad lax med glaze 39 Vardagsmaten • 20 Max 15 minuter • 27 Mat för bilturen • 30 Grillad kyckling med omelett 23 Grillade räkor 16 Grillsåser 18 Hallongrottor 35 Helgrillad fläskfilé med sallad 27 Ingefärssill 6 Jordgubbscheesecake 12 Jordgubbscocktail 18 Kaviarsill 7 Laxspett med salsa 39 Limesill 6 Marinerad böckling 7 Max 15 minuter 28 Lätta laxrätter • 39 Midsommardrink 4 Peppargrillad laxfilé 9 Pizzasnurror 35 Quick&Easy 22-27 Rissallad med bräckt gravlax 22 Rödbetor och chévre 18 Sangria 16 Sotad kyckling 11 Tomat- och brödsallad 31 Tomat- och paprikasallad med italiensk dressing 9 Tsatsikivariant 11 Vaniljpannacotta med bär 12 ring eller skriv Redaktion: 08-7282300 Adress: Buffé, Box 6630,11384 Stockholm E-post: red.buffe@forlagetica.se Annons 021-194000 Adress Stora gatan 41, 72185 Västerås ICA Kundkort/adressändring: 033-474790 Övriga frågor: 020-833333 (vardagar 9-16) Prenumeration: 021-194602. 220 kr/helår V// Chefredaktör: Tony Wallin Ansvarig utgivare: Kenneth Bengtsson Red. sekreterare: Anna Gidgård Red. assistent: Richard Carlsson Annons: Glenn Braun 021-194256, Peter Bogren 021-194114 Redaktionsråd: Ingrid Jonasson-Blank, Jan-Åke Karlsson, Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg. Bertil Svensson, Nina Tarukoski Produktion: ICA förlaget AB Repro: done Tryckeri: Roto Smeets Recepten t Buffé Normal t utgå r vi från att rättem a sk a räcka till 4 personer , 2 vuxn a oc h 2 barn . All a frukter oc h grönsake r sk a sköljas oc h skala s - i anna t fall sknve r vi hu r de t sk a vara. Majoriteten a v recepte n ä r nänngsmäs - sigt väl sammansatta .
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40