Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 På bilsemester med barnen Ta många p
auser Ett kort badstopp kan rädda vilken lång (och tråkig) bilresa som helst. Roliga aktiviteter, god mat och korta badstopp gör underverk på bilsvettiga barn. Hä r bjuds på mat som fungerar lika bra i bilen som på stranden. AV BITTE E:SON FORSBERG & ANNA GIDGÅRD FOTO ANDERS NORSELL Det kan faktiskt vara riktigt trevligt att åka bil, om man tillåter sig att stanna då och då. Det ä r ju ändå semester. God ma t på färden håller också humöret uppe. Viss mat passar extra bra att ta med i bilen. Pizzabitar blir ofta bara godare av at t ligga till sig någon timme och ätas kalla. En fördel med pizzasnurror i bilen är at t det är mat man inte spiller så lätt. Grönsaker i marinad blir också bara bättre. De kan ju lika gärna ligga i sin låda och bli godare. Om man vill ha lite matigare sallader kan man blanda kok t pasta med grönsakerna. Kalla pajer, matmuffins och grillad kyckling är annan bra bilmat. Kylväska med kylklampar håller maten fräsch. Ma t at t undvika är exempelvis mackor med alltför lösa fyllningar som kan göra bröde t blött. Sådana fyllningar och röro r kan man ta med i en låda vid sidan om. Pannkakor som man fyller och rullar ihop är ett jättebra alternativ till bröd eftersom det inte lika lätt »blöter igenom«. forts på sid 35 En somrig och god sallad som inte blir sämre av att stå till sig någon timme i burken. Men förvara i kylväska. TOMAT-OCH BRÖDSALLAD FÖR 4- 6 PERSONER 2 gula paprikor 6 stora tomater 5 skivor vitt italienskt bröd 2 rödlökar ca 25 små oliver 2 mozza re I laosta r (å 125 g) 1 kruka färsk basilika 1 tsk salt 1 krm peppar 1 dl olivolja 2 msk rödvinsvinäger hyvlad färsk parmesanost GÖR SÅ HÄR: 1. Rosta paprikorna i långpanna i ugn, 200°C och grill, så att de blir svarta i skalet. 2. Ta ut och lägg i en plastpåse. Låt ånga av så går det lättare att få loss skalet senare. 3. Klyfta tomaterna och lägg i en bunke. Tärna brödet. Skala och skiva löken tunt. 4. Blanda samman tomater, bröd, lök och oliver. Skär mozzarellan i mindre bitar, finhacka basilikan och tillsätt detta. Salta och peppra lite på grönsakerna. 5. Dra av skalet på paprikorna och kärna ur dem. Grovstrimla och vänd ner i salladen. 6. Ringla över olivolja samt vinäger. Strö över hyvlad parmesan före servering.
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40