Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 i HUMMUS MED PITACHIPS Supergod dipp
till grönsaker och även som sås till grillad kyckling. Ta en burk kikärter, ca 400 g. Häll av och mixa dem med 2 vitlöksklyftor i matberedare. Tillsätt 3-4 msk matlagningsyoghurt, 1/2 dl grovhackad bladpersilja, 2 tsk sesamolja, 2 msk färskpressad citronjuice samt 1 tsk spiskummin. Salta och peppra. Tillsätt lite mer yoghurt om den behöver kramas till lite. Servera med rostade pitachips. Pitachipsen: Lossa pitabrödens över- och underdel från varandra med en vass kniv. Dela varje del i halvor och rosta i brödrost tills de blivit gyllenrostade. Skär sedan till dem i kvartar. För alla? Hummus innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. Pitachips innehåller gluten och mjölk, även ägg kan förekomma i brödet. FLÄSKKARRÉ MED ZUCCHINI, ANANAS & CHIPOTLESALSA FÖR 4 PERSONER 600 g fläskkarré i skivor 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 röd paprika 2 msk olivolja 3 msk äppelcidervinäger 1 burk krossad ananas + spad å ca 430 g 1 hönsbuljongtärning 1 krm spiskummin 1 tsk chipotlepaste, tex Santa Maria, eller sambal oelek 1/2 msk maizena redning 1 kruka färsk koriander eller persilja 2 små zucchini olivolja till pensling och stekning salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Tänd utegrillen. Se till att glöden hinner falna innan köttet läggs på. Det får inte bli för varmt och vi vill inte att det börjar brinna när köttsafterna börjar droppa ner i glöden. Se grilltipset! 2. Gör salsan: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Fräs detta på mellanvärme i olivoljan i ca 4 minuter eller tills grönsakerna börjat mjukna. 3. Häll på vinäger och ananasspad. Smula ner buljongtärningen och tillsärt spiskummin och chipotlepaste. Låt småputtra ett par minuter. 4. Blanda maizena med lite vatten. Rör ner det i buljongen. Blanda ner den krossade ananasen och låt koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. 5. Häll över i en skål och låt svalna något. Grovhacka koriandern/persiljan och vänd ner i blandningen. 6. Krydda karréskivorna väl med salt och peppar. Pensla lätt med olivolja och lägg på grillen. 7. Grilla skivorna i 4-5 minuter per sida. 8. Skär zucchinin längsgående i 1 cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar, pensla med olivolja. 9. Grilla zucchiniskivorna i några minuter per sida. Lägg upp kött- och zucchiniskivorna på ett uppläggningsfat. Servera salsan i en vacker skål bredvid. För alla? Fläskkarré med zucchini, ananas och chipotlesalsa innehåller inte gluten eller ägg, men kontrollera för säkerhets skull chipotlepasten. Mjölk ingår. Ändra så här till mjölkfri: använd vanlig majsstärkelse i stället för maizena redning, kontrollera innehållet i chipotlepasten och buljongtämingen. Beredning: 25 minuter Grill ning: 10 minuter Energi: * * Fett: ** * Fibrer: * Liselotte: - Mer grönt till den här rätten skulle sitta fint. Varför inte alltid börja middagen med en grönsallad - speciellt bra här i väntan på att grillen ska bli klar. Chipotle med sin rökiga smak är en av mina favoriter, och den brukar ha rykande åtgång hemma hos oss. Trots ananasen efterlyser jag mer sötma i salsan. Vad sägs om en nypa råsocker, Jacob? Jacob: - Fläskkarré kan vara underbar. Den kan se »fet« ut, men se till att skära bort det synliga fettet när köttet ligger på tallriken så blir det riktigt magert. Fläskkarré är grisens motsvarighet till kossans entrecöte. Rätt tillagad är den både mör och smakrik.
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40