Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28 Snabbt & lättlagat MdX 1 5 minute r
AV BIRGITTA RASMUSSON (ICA PROVKÖK) FOTO ARNE ADLER Måndag SILLGODIS Häll av lagen från z burka r matjessill i bitar. Lägg upp sillen på fat. Mixa eller vispa ihop i i/ z msk söt senap, i 1/2 msk fransk osötad dijonsenap , 1 msk socker, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 msk vinäger, 1 dl hackad dill. Tillsätt 1 dl olja lite i taget unde r vispning. Vispa i 1 ägggula. Fördela såsen över sillen. Garnera med dill. Servera med färsk potatis och blandad grönsallad. Tisdag SOPPA MED RAVIOLI Skär 100 g salamikorv i strimlor. Fräs den lätt i sitt eget fett i en gryta stor nog för soppkök . Pressa ner z vitlöksklyftor. Häll på 1,2 liter kycklingbuljong (tärning + vatten). Koka upp . Tillsätt 1 burk ravioli i tomatsås , 1 burk (400 g) kikärter (utan spad) , 1 msk senap, 1 tsk oregano, 1 krm svartpeppar. Koka 5 minuter. Lägg i ca 200 g hel spenat. Koka upp . Servera soppan med riven parmesanost och italienskt lantbröd . Onsdag RÄKSALLAD MED JAPANSK SMAK Skölj 1 stor färsk gurka (ca 400 g). Hyvla eller skiva gurkan tunt . Lägg i durkslag. Ställ at t rinna av medan dressingen blandas. Blanda samman 2 msk ljus soja, 1 msk äppelcidervinäger, 1 tsk sesamolja, 1/2 tsk socker, 1 tsk riven färsk ingefära. Pressa vätskan ur gurkan . Blanda den sedan med 300 g skalade räkor, 1 skalad morot skuren i långa tunna remsor . Potatisskalaren är till god hjälp. Blanda till sist ner 100 g vattenkrasse eller solrosskott. Häll över dressingen. Servera med bröd . Torsdag GRÖN TIM BAL MED LAX Lägg 1 pake t (300 g) fryst broccoli i en form lämplig för mikrovågsugn. Ställ in på defrost eller tiningsläge 5-6 minuter. Krama ur vätskan. Mix a i matberedaren broccoli, 2 ägg, 1 dl grädde, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Fördela smeten i 4 portionsforma r som tål mikrovärme. Täck med smörgåspapper och tillaga timbalen på full effekt (max 800 w) ca 4 minuter . Stjälp upp och servera med skivor av färskrökt lax och gräddfil smaksatt med riven pepparrot . Fredag SPARRISPANNA MED DRAGON Max... kallar vi sidan som tidigare hette Billiga veckan. Nu kommer vi även att fokusera på annat än priset. Till exempel ingredienser eller antalet kalorier. Eller som här: tiden. Recepten är beräknade för 4 portioner. 28 Skrapa 6-8 potatisar och skär i skivor. Häll av vätskan från 1 burk vit och 1 burk grön sparris. Dela sparrisen i bitar. Skölj, kärna ur och tärna 1 röd paprika . Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna . Stek potatisskivorna 7-8 minuter. Blanda i paprika och sparris . Stänk över 1 msk vitvinsvinäger och krydda med 1/2-1 msk färsk hackad dragon, salt och peppar. Servera pannan till grillad fisk eller kött .
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40