Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 AVOKADOCOCKTAIL MED VINÄGRETTMUSSLOR
Fräscht och enkelt och utan krusiduller. Om man vill och har lite extra tid kan man kasta i lite nyskalade räkor och stenbitsrom. Att toppa med lite fräsiga krutonger är också mumsigt. Ta en burk musslor, ca 425 g, och häll av spadet. Blanda musslorna med 2 skalade och tämade avokador, 1 pressad vitlök, 2 msk grovhackad persilja och 112 finhackad rödlök. Rör ner ca 1/2 dl färdig vinägrett och smaksätt med salt och peppar. Fördela blandningen i cocktailglas. Toppa gärna med fräsiga krutonger. För alla? Gluten, mjölk och ägg finns endast i krutongerna. Allergianpassa genom att utesluta krutongerna eller välja bröd till dem som är fritt från gluten, mjölk och ägg. GRILLAD KYCKLING MED SPARRISOMELETT FÖR 4 PERSONER 500 g kycklingfilé 500 g färsk grön sparris eller 2 paket fryst sparris ä 200 g 1 stor gul paprika 1 liten gul lök 1 liten gul eller grön zucchini 6 ägg 2 dl mellangrädde, 27% 1 dl grovhackad bladpersilja 1 msk olivolja att steka i 1 tsk saft, 1 krm peppar TILLBEHÖR: spröd sallad och god färdigköpt dressing GÖR SÅ HÄR: LSätt ugnen på 150°C. 2. Skala de nedersta stjälkarna på sparrisen. Lägg ner den i kokande, lättsaltat vatten och koka i ca 2 minuter. Den frysta sparrisen behöver bara ett snabbt uppkok. 3. Häll av och kyl sparrisen snabbt i kallt vatten. Låt sparrisen rinna av. 4. Skala och strimla löken. Kärna ur och strimla paprikan. Dela och skiva zucchinin i halvmånar. Fräs detta i smör i några minuter. 5. Skär sparrisen i 3 delar och vänd ner bland grönsakerna. 6. Vispa ihop ägg och grädde. Grovhacka persiljan. Krydda. 7. Smöra en ugnssäker form, ca 20x30 cm. Häll i äggblandningen och grönsakerna. Grädda på mellersta falsen i ca 30 minuter eller tills den blivit fast. 8. Ta ut omeletten, låt den svalna. 9. Skär kycklingfilén i ca 2 cm tjocka strimlor och trä på spett. Krydda med salt och peppar, pensla lätt med olivolja och stek eller grilla dem i 4-5 minuter på varje sida. 10. Skär upp omeletten i fyrkanter och arrangera dem i snygga högar på ett uppläggningsfat tillsammans med kycklingspetten och gärna en grönsallad. Jacob: - En dressing gör du snabbt genom att vispa ihop 1/2 dl olivolja med 2 msk balsamvinäger, salt och peppar. Tillsätt gärna någon finhackad örtkrydda. Liselotte: -Jag skulle kunna äta enbart omeletten med en härlig grönsallad till, den är underbart mild och god. Kan tänka mig att stoppa allt möjligt grönt i den, tex svamp, broccoli eller kanske kokta grönsaker som man fått över. Den är även god kall, skuren i kuber till en drink. Till kycklingen kunde det vara gott med en kall smal sås eller tzatziki av något slag. Beredning: 20 minuter Ugnsbakning: 30 minuter Energi: • • • Fett: • • Fibrer: • För alla? Grillad kyckling med sparrisomelett innehåller inte gluten. Ägg och mjölk ingår.
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40