Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 INGEFARSSILL FÖR 1 0 PERSONER (BUFFÉ)
2 burkar urvattnad inläggningssill å 420 g 1 stort syrligt äpple 1 dl finstrimlad purjolök INLÄGGNINGSLAG: 1/2 dl ren ättika (24%) 5 dl vatten 2 msk socker SÅS: 1 dl lättmajonnäs 1 dl gräddfil 2 msk finriven färsk ingefära 1 msk flytande honung GARNERING: strimlad purjo- eller gräslök GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj sillen. Låt den rinna av väl. Skär sillen tvärs över i cm-breda bitar. 2. Rör samman lagen så att sockret löser sig. Lägg i sillen, rör om. Marinera i 2 dygn. 3. Häll av lagen. 4. Blanda samman ingredienserna till såsen. Lägg i sillbitarna. Låt dem gärna ta smak över natten, eller helst i 1 dygn. 5. Skala, dela och kärna ur äpplet. Skär det i tunna skivor som sedan skärs i strimlor. 6. Vänd försiktigt ner äppel- och purjolöksstrimlorna i sillblandningen. Lägg upp i en skål och gamera gärna med purjo- och gräslök. LIMESIL L FÖR 1 0 PERSONER (BUFFÉ) 2 burkar urvattnad inläggningssill å 420 g INLÄGGNINGSLAG: 2-3 lime (ca 3 msk pressad juice) 1/2 dl ren ättika (24%) 5 dl vatten 4 dl socker 1-2 msk färsk hackad koriander 1/2 dl finskuren persilja GARNERING: rivet skal av 1 - 2 lime GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med lagen. Riv det yttersta skalet av limefrukterna till garnering. Dela limefrukterna och pressa ner juicen i en kastrull. Tillsätt ättika, vatten och socker 2. Koka upp under omrörning. Ställ sedan kallt att svalna. Rör ner koriander och persilja. 3. Skölj sillen. Låt den rinna av väl. Skär sillen tvärs över i cm-breda bitar. Lägg dem i en bunke/skål och häll över den kalla lagen. Blanda försiktigt. Marinera i 2 dygn. 4. Lägg upp i en skål och garnera med limeskalet. GRAVA D STRÖMMIN G FÖR 1 0 PERSONER (BUFFÉ) 600 g strömmingsfiléer LAG: 1/2 dl ren ättika (24%) 5 dl vatten 1 msk salt SÅS: 1 dl majonnäs 2 dl créme fraiche 3/4 dl chilisås eller ketchup 1 rödlök 2 vitlöksklyftor 1 tsk paprikapulver 1/2 krm kajennpeppar 1 tsk socker 1/2 tsk salt ev 1 msk konjak GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda ättika, vatten och salt i en skål. Lägg i strömmingsfiléerna. Låt skålen stå kallt i 1 - 2 dygn. 2. Ta upp filéerna ur lagen. Dra av skinnet. Låt filéerna rinna av väl. 3. Blanda samman alla ingredienser till såsen. Varva sås och strömming i en skål eller kruka. Låt strömmingen stå i kylskåp 1 dygn. Obs! Strömmingen ska vara fryst i 3- 5 dygn före grävning enligt Livsmedelsverket.
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40