Kollega 1
Kollega Sida 2
Kollega Sida 3
Kollega Sida 4
Kollega Sida 5
Kollega Sida 6
Kollega Sida 7
Kollega Sida 8
Kollega Sida 9
Kollega Sida 10
Kollega Sida 11
Kollega Sida 12
Kollega Sida 13
Kollega Sida 14
Kollega Sida 15
Kollega Sida 16
Kollega Sida 17
Kollega Sida 18
Kollega Sida 19
Kollega Sida 20
Kollega Sida 21
Kollega Sida 22
Kollega Sida 23
Kollega Sida 24
Kollega Sida 25
Kollega Sida 26
Kollega Sida 27
Kollega Sida 28
Kollega Sida 29
Kollega Sida 30
Kollega Sida 31
Kollega Sida 32
Kollega Sida 33
Kollega Sida 34
Kollega Sida 35
Kollega Sida 36
Kollega Sida 37
Kollega Sida 38
Kollega Sida 39
Kollega Sida 40
Kollega Sida 41
Kollega Sida 42
Kollega Sida 43
Kollega Sida 44
Kollega Sida 45
Kollega Sida 46
Kollega Sida 47
Kollega Sida 48 ÅSASMAT URBAN ORZOLEK redaktör: Ås
a Frisk, asa.frisk@ kollega.se Nappar det? Det borde det göra i varje fall ett par tre gånger i veckan. Det är rekommendationen för hur ofta vi bör äta fi sk. På 70- och 80-talet talades det om att man blev klok av att äta fi sk. Nu för tiden är budskapet tydligare, omega-3 fettsyror har positiv inverkan på vår hälsa. I Klara Desser nya kokbok ”Fina feta fi skar” fi nns ett recept på lax som jag fastnat för just för att det är så enkelt. En enkel vardagsrätt som känns lite lyxig. Chèvre med pumpafrön 70 gram pumpafrön 200 gram chèvreost ½ kruka gräslök Svartpeppar 4 laxfi léer Sätt ugnen på 175 grader. Rosta pumpafröna i en torr stekpanna. Mosa chèvren med fröna. Hacka gräslöken och blanda ner den tillsammans med svartpeppar. Bred pastan över fi sken. Baka i ugn 10-15 minuter. Rivjärn som är lätt att greppa, Designtorget. Eller så kan man bre ett örttäcke på fi sken. 1 kruka färsk persilja 1 kruka färsk basilika 3 msk olivolja Skalet av 1 ekologisk citron 1 vitlöksklyfta 4 laxfi léer Mixa persilja, basilika och olivolja. Riv skalet av citronen och riv vitlöken. Blanda ner citronen och vitlöken för hand och bred blandningen över fi sken. Baka i ugn 10-15 minuter. Sax att klippa örter med, Designtorget. Vinn Gillar du lax? Mejla tavling@kollega. se och berätta före den 19 november så är du med i utlottningen av örtsax, pastaslev, rivjärn och apelsinskalare. 48 KOLLEGA 7-10 Pastaslev med parmesanrivare, Designtorget. Apelsinskalare gör det enklare att skala citrusfrukter, Designtorget. ÅSASMAT URBAN ORZOLEK redaktör: Åsa Frisk, asa.frisk@ kollega.se Nappar det? Det borde det göra i varje fall ett par tre gånger i veckan. Det är rekommendationen för hur ofta vi bör äta fi sk. På 70- och 80-talet talades det om att man blev klok av att äta fi sk. Nu för tiden är budskapet tydligare, omega-3 fettsyror har positiv inverkan på vår hälsa. I Klara Desser nya kokbok ”Fina feta fi skar” fi nns ett recept på lax som jag fastnat för just för att det är så enkelt. En enkel vardagsrätt som känns lite lyxig. Chèvre med pumpafrön 70 gram pumpafrön 200 gram chèvreost ½ kruka gräslök Svartpeppar 4 laxfi léer Sätt ugnen på 175 grader. Rosta pumpafröna i en torr stekpanna. Mosa chèvren med fröna. Hacka gräslöken och blanda ner den tillsammans med svartpeppar. Bred pastan över fi sken. Baka i ugn 10-15 minuter. Rivjärn som är lätt att greppa, Designtorget. Eller så kan man bre ett örttäcke på fi sken. 1 kruka färsk persilja 1 kruka färsk basilika 3 msk olivolja Skalet av 1 ekologisk citron 1 vitlöksklyfta 4 laxfi léer Mixa persilja, basilika och olivolja. Riv skalet av citronen och riv vitlöken. Blanda ner citronen och vitlöken för hand och bred blandningen över fi sken. Baka i ugn 10-15 minuter. Sax att klippa örter med, Designtorget. Vinn Gillar du lax? Mejla tavling@kollega. se och berätta före den 19 november så är du med i utlottningen av örtsax, pastaslev, rivjärn och apelsinskalare. 48 KOLLEGA 7-10 Pastaslev med parmesanrivare, Designtorget. Apelsinskalare gör det enklare att skala citrusfrukter, Designtorget.
Kollega Sida 49
Kollega Sida 50
Kollega Sida 51
Kollega Sida 52
Kollega Sida 53
Kollega Sida 54
Kollega Sida 55
Kollega Sida 56
Kollega Sida 57
Kollega Sida 58
Kollega Sida 59
Kollega Sida 60
Kollega Sida 61
Kollega Sida 62
Kollega Sida 63
Kollega Sida 64
Kollega Sida 65
Kollega Sida 66
Kollega Sida 67
Kollega Sida 68