Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 ÅNGKOKTA DUMPLINGS Dessa små knyten
kan ingå i en dim sum-måltid, se sid 33, men det är heller inte fel att servera dem som tilltugg till välkomstdrinken. Degrecept på sid 33. C A 3 6 KNYTE N 2 salladslökar eller 2-3 dm purjolök 2 kinakaisblad eller 1 liten pak soi 1 1/2 cm färsk ingefära 250 g fläskfärs 1 msk soja 1 msk maizena 1 msk vinäger, gärna risvinäger 2 tsk sesamolja 1 tsk socker 1 paket vårrulledeg eller wontonblad (tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter), se sid 33 kinakaisblad till ångkokning GÖ R S Å HÄR : 1 . Finhacka vårlök/purjolök och kinakål/pak soi. Skala och riv ingefäran fint. 2 . Blanda detta med färs, soja, maizena, vinäger, sesamolja och socker. 3. Tina vårrulledegen/wontonbladen. Lägg en klick av fyllningen på degen och vik ihop som till en liten påse - kan vara öppen upptill. 4 . Lägg på en plåt och täck med en fuktig handduk. 5. Lägg kinakaisblad i botten på ångkokaren*. Placera dumplings på dem. Ångkoka i 1 2-1 5 minuter. * Har man ingen ångkokare så gör man en. Ta en stor kastrull. Placera en djup tallrik uppochnervänd på botten. Häll i kokande vatten, 2-3 cm högt. Lägg en tallrik med kinakaisblad och dumplings ovanpå den djupa tallriken. Lägg lock på kastrullen och koka. Fylla ev på mer hett vatten. WOKADE KINAGRÖNSAKER Att woka grönsaker går snabbt och enkelt. Bra som tillbehör till rätter som inte är asiatiska också. FÖ R 2- 4 PERSONE R 250 g kinakål eller pak soi ca 120 g konserverad "stråsvamp" (straw mushrooms) eller små champinjoner 1 burk vatten kastanjer ä 225 g 1/2-1 burk minimajs ä 425 g WOKSÅS : 1 tsk maizena 1 krm brun farin eller socker 1 tsk soja 1 tsk sesamolja olja till stekning GÖ R S Å HÄR : I.Skär kålen på längden i strimlor. Dela dem tvärs över i 5 cm långa bitar. Häll av champinjoner, vattenkastanjer och minimajs. Blanda detta. 2 . Rör ihop maizena och brun farin. Vispa ner soja och sesamolja. 3. Hetta upp olja i woken. Stek grönsakerna i 2-3 omgångar under omrörning i ett par minuter. Lägg tillbaka dem i woken. 4 . Rör ner såsen under omrörning. Servera grönsakerna som tillbehör till kött, fisk eller fågel, eller som egen rätt.
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40