Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 goda asiatiska tillbehör De olika as
iatiska köken har vart och ett sin typ av inläggningar. Många gånger har de tillkommit för att råvarorna förvaras bättre så, men ofta också för att smakerna "mognar" tillsammans när inläggningen lagras. Tillbehören kan även fungera som spännande kontrast. SYLTAD INGEFARA ca 1 liter Ingefära är en råvara som förekommer mycket i asiatisk matlagning, både färsk och som inlagd. Här är den syltad och passar då att blanda i grädde eller glass. 500 g färsk ingefära vatten 1 tsk salt/liter vatten LAG : 3 dl strösocker 11/4 dl vatten 2 msk ljus sirap 2 kryddnejlikor Buffé 2/1999 1 bit hel kanel GÖ R S Å HÄR : 1 . Skala och skär ingefäran i bitar. Lägg dem i en kastrull, häll över vatten så att det täcker. Tillsätt 1 tsk salt/liter vatten. 2 . Koka under lock i ca 2 timmar, tills ingefäran är mjuk. Låt rinna av i sil. 3. Koka upp alla ingredienser till lagen. Lägg i ingefäran och koka i ca 40 minuter. 4 . Häll upp på rena burkar och tillslut när det kallnat. Kan förvaras i kyl flera månader. av margaret a schildt-landgre n INLAGD INGEFARA ca d . 7 Att salta ur vattnet och sedan lägga in ingefära eller t ex böngroddar är vanligt i de asiatiska köken. Gott till olika smårätter eller som tillbehör till kött och fisk. 5 dl skalad, skivad ingefära eller konserverade böngroddar 1/2 msk salt 1/2 dl risvinäger 1/2 dl strösocker GÖ R S Å HÄR : 1 . Ingefäran ska vara så färsk som möjligt. Böngroddarna sköljs ur i kallt vatten så att de blir krispiga. 2 . Lägg ingefäran eller böngroddarna i en skål och strö över saltet. Låt stå över natten så att vattnet dras ur. 3. Smaka om det är väldigt salt, skölj i så fall grönsakerna i kallt vatten. 4 . Blanda samman risvinäger och socker och häll det över grönsakerna. Ska de förvaras en längre tid så häll upp i täta burkar. foto : katri n jakobse n (restauran g lemongrass , malmö ) 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40