Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 DUMPLINGS MED FARS OCH INGEFARA C Å 3
5 STYCKE N Koka 3 blad kinakål i 2-3 minuter. Skölj med kallt vatten och pressa ur vattnet. Hacka i små bitar. Gör en fyllning av salladshacket, 500 g fläsk- eller nötfärs, 1 dl hackad salladslök, 2 msk hackad ingefära, 1 tsk salt, 1 tsk strösocker, 1 msk soja, några droppar sesamolja och 1 msk potatismjöl. Låt stå i kylskåp i 30 minuter. Gör en dumplingdeg genom att blanda 3 dl hett/varmt vatten och 7 dl vetemjöl. Kavla ut degen, stansa ut rundlar med tex en kopp. Lägg på fyllning. Vik ihop och nyp till kanten så att dumplingen blir tät. Stek den i lite olja ca 1 minut, häll på 1 1/2 dl vatten. Koka under lock tills allt vatten har försvunnit, 5-6 minuter. Gör en sås på 3 hackade vitlöksklyftor, 2 tsk hackad färsk ingefära, 1 msk vinäger, 1/2 msk strösocker, 2 msk soja och 11I msk sesamolja, och servera den till dumplingen. ASIATISKA MINUTRÄKOR Skala 500 g räkor. Skala och skiva 1 lök. Skala 1 mellanstor gurka. Dela gurkan på längden och skär den i 1/2 cm tjocka skivor. Värm 2 msk matolja och fräs löken och 2 pressade vitlöksklyftor däri. Tillsätt gurka och stek en liten stund. Häll i 1 dl vatten, 1/2-1 dl sötsur chilisås (sweet chili) och 1/2 tsk salt. Låt koka 2 minuter. Blanda ner räkorna, rör om snabbt. Servera med jasminris.
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40