Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 Hjälp! Orkar inte la ja mat i kväll
max 5 minu Wokade nudlar med kyckling Äggnudlar är jättegoda att woka. Grillad kyckling kan ersättas med strimlad kycklingfilé. Stek/ woka dem i så fall separat. FÖ R 2 PERSONE R 200 g äggnudlar ca 250 g kinakål (halvt litet huvud) 1 rödlök 1/2 grillad kyckling olja till stekning/wokning salt, peppar 2-3 msk sweet chilisås •Koka äggnudlarna i 2 minuter. Spola av med kallt vatten. •Strimla kinakålen. Skala, dela och skiva löken tunt. • Plocka kycklingköttet från benen/skrovet. Dela köttet i mindre bitar. •Hetta upp olja i en wok/stekpanna. Stek kål och lök hastigt under omrörning. • Rör ner kyckling köttet och nudlarna. Stek under omrörning tills allt är varmt. •Smaka av med salt och peppar. Servera med sweet chilisås. sweet chilisås: Denna asiatiska "ketchup" kallas även sötsur chilisås och thai chilli sauce. Användbar till många icke asiatiska rätter också. •Gulaschsoppa på burk är mättande. En klick matlagningsyoghurt och ett grovt bröd gör den till en höjdare. Soppan kan också drygas ut med röda bönor eller kikärter på burk. •Koka pasta, gärna färsk ost- eller skinkfylld tortel I i n i. Blanda ner en burk koncentrerad champinjonsoppa och en burk champinjoner. Koka upp och njut. Soppa som i Thailand Tom ka kai heter en jättegod soppa som inspirerat till denna variant. FÖ R 2- 3 PERSONE R 2 hönsbuljongtärningar + 1 liter vatten skal från 1 lime ev 1 stjälk citrongräs 200 g kycklingkött 4 dl kokosmjölk 1 tsk socker 1 tsk salt •Koka upp vattnet. Lös buljongtärningarna i det. •Tvätta limen och skär av det yttersta skalet - undvik att få med det vita. Strimla skalet så tunt som möjligt. •Ta bort ev torra blad på citrongräset. Stöt det lätt med knivskaftet. Finhacka citrongräset. (Finns inte citrongräs kan det ersättas med lite nypressad limesaft.) •Tillsätt limeskal och citrongräs i buljongen. Koka i 5 minuter. •Strimla kycklingköttet. Tillsätt det. Koka upp. Låt sjuda i 1 0 minuter. Rör ner kokosmjölken. Koka upp. •Smaka av med socker och salt. starka tipset: Tillsätt 1-2 tsk finhackad chilifrukt i den färdiga soppan. •Pytt i panna från frysen steks med något lite extra, tex korv och lök. Till detta ett stekt ägg och ett par klickar créme fraiche som kryddats med riven pepparrot och senap. Wow!
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40