Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 NUO C CHA M ca 4 1/2 dl Nuoc cham är
en vietnamesisk vinägrett som oftast står framme på bordet som smaksättare. Man måste noga smaka sig fram för att få den styrka och smak som man önskar. Gott även att doppa vårrullar i. 1 dl fisksås, tex nam pla 1 dl vitvinsvinäger 2 dl vatten 21/2 msk strösocker 2 vitlöksklyftor 1/2-1 färsk chilifrukt GÖ R S Å HÄR : 1 . Blanda samman fisksås, vinäger, vatten och socker så att sockret löses. 2 . Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Rensa bort kärnorna från chilifrukten (de är mycket starka) och hacka så mycket som du önskar. Tänk på att det är en stark frukt och smaka dig fram. 3. Tillsätt vitlök och chili i vätskan och häll på flaska. HO I SIN-SAScaad i Hoi sin-sås finns att köpa färdig, men den här hemgjorda överträffar det mesta. Hoi sin-pasta, som är en jäst sojabönsmet, finns i de flesta asiatiska butiker och i vissa andra välsorterade livsmedelsaffärer. Används som ingrediens i många asiatiska rätter. Är t ex ett måste till paradrätter Pekinganka. 12 msk hoi sin-pasta (svart bönpasta) 6 msk sesamolja 6 msk strösocker 6 msk kinesisk soja 6 tsk sesamfrön GÖ R S Å HÄR : 1 . Blanda noga samman alla ingredienser i en skål. 2 . Häll upp på burk och förvara så någon vecka i kyl. Har sedan lång hållbarhet om den förvaras kallt. KOREANS K INLAG D VITLO K De här vitlöksklyftorna passar bra till såväl nöt- som fläskrätter, men också till kyckling. När vitlöken är klar kan marinaden användas till såser eller att pensla med vid grillning. ca 50 vitlöksklyftor 1 dl japansk soja 2 msk ättiksprit, 12% 2 msk strösocker 2 msk riven färsk ingefära GÖ R S Å HÄR : I.Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Lägg i hela vitlökar eller klyftor med skal på och "skålla" dem i ca 2 minuter. 2 . Häll bort vattnet och skala vitlökarna/klyftorna. Lägg dem i en ren glasburk. 3. Blanda samman soja, ättika, socker och ingefära. Häll blandningen över klyftorna i burken och täck med lock. 4 . Låt mogna i kyl ca 1 vecka. Rör om någon gång under tiden. Ca 2 veckors hållbarhet.
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40