Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30 RO D CURRYPASTA a i n SWEE T CHILISÅ
S ca 2 1/2 dl Det finns lika många recept på sweet chilisås som det finns "husmödrar" som lagar den i hela Asien. Här en variant som man själv kan laborera med hemma och smaksätta med tanke på hur stark respektive "syrad" man vill ha den. Finns även flera olika sorter att köpa färdiga i butik. 2 dl tomatketchup 1-2 msk mild vinäger, gärna risvinäger 1 tsk strösocker 1/2 tsk salt 1 tsk soja 1-2 pressade vitlöksklyftor en knivsudd sambal oelek GÖ R S Å HÄR : 1 . Blanda samman alla ingredienserna efter smak. Vill man att den ska vara starkare så tillsätter man mer sambal oelek, som är en chilipasta. För mer syra tillsätts ytterligare vinäger. 2 . Häll upp på flaska eller burk och förvara kallt. God att servera till både kött- och fiskrätter, samt i grytor och såser. Currypasta används i Sydostasien, speciellt Thailand, och ger maten dess speciella hetta. Tänk på att de är starka och smaka av noga innan du lärt dig dess styrka. Enkelt och kul att göra själv, men finns annars att köpa färdig på burk. 4 röda, färska chilifrukter 21/2 cm färsk ingefära 4 vitlöksklyftor 4 schalottenlökar 4 citrongrässtjälkar 4 tsk korianderfrön 2 tsk spiskumminfrön 2 tsk starkt paprikapulver 3 krm gurkmeja 1/2 tsk salt 2 limefrukter 1 msk matolja GÖ R S Å HÄR : I .Ta bort stjälkarna från chilifrukterna. Dela dem mitt itu och skrapa bort kärnorna. Hacka dem. 2 . Skala och hacka ingefära, vitlök, schalottenlök och citrongräs. 3. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och rosta koriander- och spiskumminfrö ett par minuter tills de mörknat lite i färgen. Rör om då och då. Låt svalna. 4 . Blanda samman de hackade frukterna, de rostade fröna, paprika, gurkmeja och salt i en mixer med kniven isatt. 5. Riv i det gröna skalet från limen och pressa ner saften. Tillsätt slutligen oljan och kör till en jämn smet. Förvara upp till en månad i tät burk i kylen. GURKPICKLEScaGd i 2 gröna gurkor 2 tsk salt 4 tsk strösocker 4 tsk vitvinsvinäger 1/2 dl sesamolja 1-2 krm sichuanpeppar eller svartpeppar 1/2-1 färsk röd chilifrukt GÖ R S Å HÄR : 1 . Skölj gurkan och skiva den tunt. Lägg skivorna i en skål, strö över salt och socker. Täck med plastfolie och låt stå i ca 1 2 timmar i kylskåp. 2 . Sila bort vätskan och häll över vinäger, olja och strö på sichuanpeppar eller svartpeppar och chili - försiktigt efter smak. ASIATIS K "SALSA " casm "Salsan" passar utmärkt till både stekt lax och kötträtter samt som tillbehör till grönsaker. 1 grön gurka 5 salladslökar 10 rädisor 4 msk färsk mynta 4 cm färsk ingefära 2 limefrukter 4 msk strösocker 3 vitlöksklyftor GÖ R S Å HÄR : 1 . Skölj och hacka gurkan i tärningar. Ansa och hacka salladslökarna. Ansa och tärna rädisorna. 2 . Blanda grönsakerna i en skål. Hacka myntan, skala och riv ingefäran och pressa limen. Tillsätt detta till grönsakerna och rör om ordentligt. 3. Blanda till sist i sockret och smaksätt med önskad mängd pressad vitlök. 4 . Låt gärna stå en stund före servering, så att smakerna "gifter sig".
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40