Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 MÅNDAG: Grönsaksgodis från ugnen (4
pon) Skala och hacka i rödlök. Fräs den i en gryta i i msk olja. Tillsätt 2 dl ris, 1 grönsaksbuljongtärning och 4 dl vatten. Krydda med 1 tsk salt och 1/2 tsk citronpeppar. Koka riset i ca 2 0 minuter. Fräs under tiden 150 g grovhackad ostronskivling och 1/2 knippa strimlad salladslök i 1 msk olja. Skölj och skär av ett lock längs med på 4 medelstora zucchini. Skrapa ur köttet och hacka det. Låt det fräsa med. Grovtärna 2 tomater och rör ner i grönsaksfräset. Krydda med li - te salt och peppar. Rör ner grönsaksfräset i det färdigkokta riset. Fyll zucchiniskalen och ställ dem på ett ugnssäkert fat. Strö på riven ost. Gratinera i ca 1 0 minuter i ugn, 225°c. Servera med bröd. TISDAG: Sambalsnäcka (4 pon) Strimla ca 40 0 g spättafilé. Skala och skär 2 - 3 potatisar, ca 50 0 g, i små klyftor. Tina 1 paket bönor å ca 25 0 g. Dela dem i mindre bitar. Skölj, kärna ur och finhacka 1 grön chilifrukt. Värm 2 msk olja i en stor stekpanna eller wok. Lägg i potatisklyftorna och låt dem få färg och bli genomstekta på svag värme. Tillsätt bönor, chili, fiskstrimlor, 1 tsk salt, 1 krm peppar, 1- 2 tsk curry, 1/2 burk kokosmjölk, 1 tsk socker, 1 1/2 tsk sambal oelek och 2 msk hackad koriander eller 1/2 tsk mald. Låt småputtra några minuter. Senera med citronklvftor och bröd. ONSDAG: Bråttommiddag (4 port) Skala och tärna 4 kokta potatisar. Dra skinnet av 2 - 3 isterband och dela i bitar. Fräs i panna. Blanda ner potatistärningarna. Vispa ihop 4 ägg och 4 msk vatten, 1 tsk körvel, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Häll smeten över fräset och grädda på svag värme. Rör lite försiktigt så att omelettsmeten stelnar. Strö över hackad persilja. Servera direkt ur pannan. Omeletten kan också gräddas i formar i mikrovågsugnen full effekt (max 80 0 w) i ca 1 0 minuter. TORSDAG: Billiga veckan från ICA Provkök innehåller den här gången lätt& snabblagad asiatisk mat som kostar max 15 kr per portion. Fler billiga rätter hittar du på www.ica.se Asiatisk tonfisksallad (4 port) Koka ca 20 0 g nudlar enligt förpackningens anvisning. Skölj och strimla 3 - 4 salladslökar. Skölj och hacka 2 msk körvel. Lät 1 burk tonfisk i vatten (20 0 g) rinna av. Dela i bitar. Blanda 2 msk majsolja, 1 msk vinäger, 1 msk sojasås, 2 tsk riven ingefära och 1/2 tsk sesamolja till en dressing. Skala och hacka 1 vitlöksklvfta. Tillsätt den och körveln i dressingen. Blanda de väl avrunna nudlarna med salladslök och tonfisk. Häll på dressingen. Servera med bröd. FREDAG: Currykyckling med couscous (4 port) Av Birgitta Rasmusson, chef för ICA Provkök Foto: Arne Adler Tina 4 kycklingfiléer (om frysta används). Skala och hacka 1 gul lök. Värm 1- 2 msk olja i en gryta. Fräs löken några minuter. Strö på 1- 2 tsk curry. Lägg i kvcklingfiléerna. Vänd i curryblandningen och låt dem få lite färg. Smula över 1 hönsbuljongtärning och häll 2 dl vatten vid sidan. Låt småputtra i ca 15 minuter. Kärna ur och strimla 1 röd paprika. Skala ev 2 äpplen, kärna ur och tärna dem stort. Tillsätt 1 dl grädde till kvcklingen. Rör ner paprika och äpple. Låt småputtra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med couscous, mango chutney och skivad banan.
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40