Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 EFTBKJOBBET Gott med kyckling smakti
pset: Hoi sin-sås kan ersätta sweet chilisåsen. Cashewnötter är gott i kycklingoch grönsakswoker. max 6 ingredienser Kyckling ä la Linn Lee Den här rätten innebär minimal arbetsinsats - speciellt med en riskokare. FÖ R 3- 4 PERSONE R 3 dl jasminris 400 g wokgrönsaker (frysta) 350-400 g kycklingfilé olja till wokning/stekning 3 msk soja 1 -2 msk sweet chilisås •Koka riset enligt anvisning på förpackningen. •Koka wokgrönsakerna i några minuter. Eller lägg dem i ångbehållaren i riskokaren och koka tills riset är klart. •Skär kycklingköttet i lillfingerstora strimlor. Woka/stek dem hastigt i olja under ständig omrörning i 3 omgångar. •Woka grönsakerna några sekunder i het panna. Lägg i allt kycklingkött i woken. •Häll i soja och sweet chilisås. Vänd runt några gånger. Servera med riset. Stressad, på väg hem från jobbet, då dyker frågan upp: vad ska vi ha till middag i kväll? Och nästan alltid är det tomt på matidéer. Därför startar vi en ny serie i Buffé med bra vardagsmat. Snabbt och lättlagat ska det vara. Men också gott och spännande. maxat enkelt! Sambalkryddad färs Supersnabb rätt med lite disk. FÖ R 3- 4 PERSONE R 300 g vitkål 1 rödlök olja till wokning/stekning 250 g kyckling-, fläsk- eller biandfärs 1-2 tsk sambal oelek 1 msk soja 20 •Strimla vitkålen så tunt som möjligt. Skala och klyfta löken. • Woka/stek vitkål och rödlök under omrörning tills det mjuknat. Ta upp. • Fräs färsen under omrörning. Tillsätt sambal och soja. Fräs en kort stund till. Rör ner kål och lök. Vänd runt. Ris passar till. max 300 kc av tony wallin foto: pepe nilsson teckningar: liselotte forslin Buffé 2/1999
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40