Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 KHUN PUIS KYCKLING CURRY FÖ R 4 PERS
ONE R 400 g kyckling kött 1 salladslök 2-3 schalottenlökar 1 chilifrukt, tex spansk peppar 1 burk kokosmjölk, ca 4 dl 1 msk röd currypasta (sid 24) 1 tsk fisksås, tex nam pla eller salt 1/2 tsk brun farin 1/2 dl hackad färsk spenat eller hackad sweet basil (finns på burk) GÖ R S Å HÄR : I.Skär kycklingköttet i små bitar. Skär vårlöken i mindre bitar. Skala och hacka schalottenlöken. Hacka chilifrukten. 2. Hetta upp lite av kokosmjölken i woken. Rör ner önskad mängd röd currypasta, 1 msk brukar vara lagom för svenska smaklökar. Tillsätt resten av mjölken, lite i taget. Rör hela tiden. 3.Tillsätt lite kycklingkött i taget. Låt mjölken koka upp mellan varje gång. Koka i 2 minuter. 4. Lägg i vårlöken och schalottenlöken. Krydda med fisksås och socker. Lägg i chilifrukt och spenat/sweet basil. Koka i 1/2 minut. Servera genast. SALLAD MED RISNUDLAR OCH RÄKOR FÖ R 4 PERSONE R 500 g räkor med skal 3 msk kycklingbuljong 1 tsk pressad citronsaft 2 tsk fisksås, tex nam pla eller salt 2 msk hackad färsk koriander 100 g risnudlar (kallas ibland cellofannudlar) 1 gul lök 1 salladslök grönsallad eller kinakål GÖ R S Å HÄR : 1 . Skala räkorna. 2. Blanda den kalla buljongen HACKAT FLÄSKKÖTT MED GRÖNA BLAD FÖ R 4 PERSONE R 200 g picknickbog 4 vitlöksklyftor 1 chilifrukt, t ex spansk peppar 3 msk olja 1 msk fisksås, tex nam pla 1 tsk brun farin ev 1 tsk ostronsås 1/2 dl vatten 1/2 dl hackad färsk spenat eller hackad sweet basil (finns på burk) GÖ R S Å HÄR : 1 . Strimla fläskköttet fint. Finhacka vitlöken och chilifrukten. 2. Hetta upp oljan och fräs hacket. Tillsätt köttet och låt fräsa med. 3. Smaksätt med fisksås, socker och ev ostronsås. Häll på vattnet och låt det koka in. 4. Ta av från värmen och tillsätt spenat/sweet basil. OMELETT MED SPENAT FÖ R 4 PERSONE R 100 g färsk/fryst spenat 4 ägg 1 tsk fisksås, tex nam pla 1/2 dl olja 2 msk hackad sweet basil (kan uteslutas) GÖ R S Å HÄR : 1 . Hacka spenaten. Vispa upp äggen. Blanda med spenathacket och ev sweet basil. Tillsätt fisksåsen. 2. Hetta upp oljan i en wok. Provstek en liten klick för att se om oljan är tillräckligt varm. Blåser klicken upp sig och blir bubblig är det lagom. 3. Häll i smeten och stek tills ytan är helt torr. Vänd omeletten och stek på andra sidan. med citronsaft, fisksås och koriander. Lägg i räkorna. 3. Lägg nudlarna i blöt i hett vatten i 10 minuter. Skala och skiva lökarna. Häll nudlarna i ett durkslag och låt dem rinna av. 4. Lägg en bädd av grönsallad eller kinakål på ett fat. Ta upp nudlarna och blanda försiktigt med löksorterna och räkorna. Lägg på salladsbädden. Tips! Räkorna kan bytas ut mot stekt kyckling eller fläskkött eller rent av en blandning av alla tre. •
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40