Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 Tilltugg är väldigt populärt i Thail
and. Små friterade munsbitar som serveras med olika såser är ett exempel. Ofta får man en sötsur gurksallad till. Vårrullar och gyllene knyten görs av vårrulledeg, som finns att köpa i butiker med asiatiska produkter. En förpackning innehåller 50 blad. Gör 25 av varje sort på samma gång. Tina bladen i oöppnad förpackning. VARRULLAR (2 5 ST ) 50 g vitkål 1 vitlöksklyfta 1 schalottenlök 1 morot 200 g fläskfärs 3 msk neutral olja 1 msk hackad färsk koriander 1 tsk målen vitpeppar 1/2 tsk salt 11/2 msk brun farin 25 degblad till vårrullar, se receptet på sid 33 1 1/2 tsk majs-/potatismjöl 2 msk vatten olja till fritering GÖ R S Å HÄR : I.Riv vitkålen grovt. Finhacka vitlök och schalottenlök. Riv moroten fint. 2 . Fräs fläskfärsen i oljan till en grynig massa. 3. Blanda ner den rivna vitkålen, finhackad vitlök och hackad koriander. Krydda med peppar, salt och socker. Blanda ner morötter och schalottenlök. Ta av från värmen och låt kallna. 4 . Tina vårrulledegen i oöppnad förpackning. Blanda samman stärkelsemjöl och vatten till "klister". Lägg vårrullebladet på en fuktig handduk med ett hörn mot dig. 5. Pensla klister på alla kanter. Lägg 1 msk fyllning i hörnet närmast mot dig. Rulla ihop en liten bit. Vik in sidorna så att det blir som en cigarr. Rulla ihop och fäst med klister. Låt torka lite. 6. Fritera i 180°C i 2 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. GYLLENE KNYTEN (2 5 ST ) 25 gräslökstrån eller tunna strimlor salladslök 50 g skalade räkor 75 g tofu (sojabönost) 100 g fläskfärs 2 msk olja att steka i 2 vitlöksklyftor 1 krm målen vitpeppar 1/2 tsk salt 2 msk hackad färsk koriander 25 degblad till vårrullar, se receptet på sid 33 olja till fritering GÖ R S Å HÄR : I.Koka upp vatten i en kastrull och lägg i gräslöken några seFRITERADE FISKKAKOR (1 5 ST ) 400 g torsk 50 g haricots verts 2 ägg 1 msk hackad färsk koriander eller från burk 1 tsk brun farin 1/2 tsk salt olja till fritering GÖ R S Å HÄR : 1. Koka fisken och dela den i mindre bitar. STARK FISKSÅS (1 11 I DL ) 1/2 dl pressad lime 1/2 dl fisksås, tex nam pla 1 vitlöksklyfta 3 chilifrukter, tex spansk peppar GÖ R S Å HÄR : 2 . Koka bönorna och skär i små bitar. 3. Mixa eller gaffelmosa fisken till ganska finfördelad. Lägg i en skål och blanda ner råa ägg, haricots verts, koriander, socker och salt. 4 . Forma färsen till små kakor, 4 cm i diameter. 5. Fritera några åt gången i 180°C i 1-2 minuter. kunder. Använder du salladslök, skär den först i tunna strimlor. 2 . Hacka räkorna och tofun fint. 3. Fräs färsen i den första mängden olja. Pressa ner vitlöken och smaksätt med salt och peppar. Blanda samman räkor, tofu, koriander och fläskfärs. 4 . Lägg 1 tsk fyllning på varje degblad. Gör små påsar och var noga med att ingen luft blir kvar runt fyllningen. Knyt samman med gräslöksstrån. Ansa degen med kökssaxen. 5. Hetta upp oljan till 180°C. Fritera några knyten åt gången i ca 2 minuter. Låt rinna av. MIANG KAM En hel tallrik med olika saker att välja bland. Serveras som förrätt eller drinktilltugg. 1 bit färsk ingefära 2 lime 30 g riven kokos 50 g skalade räkor 2 chilifrukter, tex spansk peppar 2 schalottenlökar 1 dl jordnötter salladsblad, ca 3x3 cm GÖ R S Å HÄR : 1. Blanda limesaft och fisksås. Pressa i vitlöken och rör om. 2 . Skiva den spanska pepparn tunt och lägg i. Vill man ha riktigt het smak låter man kärnorna från chilifrukten vara med i såsen, annars inte. I.Sätt ugnen på 250°C. 2 . Skala ingefäran och riv grovt. Skala limen och skär fruktköttet i tärningar. 3. Rosta kokosen i 1-2 minuter i ugnen. 4 . Hacka räkorna. Skiva chilifrukten tunt. Skala och hacka schalottenlöken. 5. Lägg upp ingredienserna i grupper på ett stort fat/bräda. Varje gäst fyller sitt eget salladsblad med olika ingredienser och viker ihop till ett litet paket. Det gäller att inte göra för stort paket, för de ska stoppas hela i munnen! Dippa i söt chilisås.
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40