Buffé 1
Siris favorit! Brynt smör tar matjessillen till n
ya höjder. KRÄMIG PEPPARROTSSILL MED KRASSE OCH RÄDISOR Förbered dagen före så hinner smakerna sätta sig. FÖR 6 PERSONER (BUFFÉ) 2 förp 5-minuterssill (à 420 g) 2 dl crème fraiche 2–3 msk finriven pepparrot ½ pressad vitlöksklyfta 1 tsk dijonsenap 1 msk färskpressad citronjuice 8 rädisor ½ ask smörgåskrasse salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Häll av lagen från sillen och skär i sneda bitar. 10 B UFFÉ 6 – 7 • 2 0 1 7 2. Blanda crème fraiche, pepparrot, vitlök, senap, citronjuice, ½ tsk salt och 1 krm peppar i en skål. 3. Blanda sillen med pepparrotssåsen. Ställ i kylen minst 3 timmar, gärna över natten. 4. Skiva rädisorna tunt, gärna på en mandolin, och lägg i en skål med isvatten. 5. Garnera pepparrotssillen med rädisor och klipp över krasse vid servering. MATJESSILL MED FÄNKÅL OCH BRYNT GRÄSLÖKSSMÖR Brynt smör med gräslök ger en mjuk kontrast till sillen. FÖR 6 PERSONER (BUFFÉ) 1 burk matjessill (200 g) 500 g färskpotatis 1 fänkål 50 g smör ½ dl finskuren gräslök salt citronklyftor till servering GÖR SÅ HÄR: 1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna. 2. Skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Lägg i en bunke med isvatten. 3. Bryn smöret och tillsätt hälften av gräslöken. 4. Häll av sillen. Lyft upp fänkålen och låt rinna av på papper. 5. Lägg den kokta potatisen på ett fat. Mosa potatisarna lätt med en gaffel. Fördela sill och fänkål över. 6. Skeda det brynta gräslökssmöret över och strö över resterande gräslök vid servering. 7. Servera med citronklyftor.