Buffé 1
Lättlagat BUFFALOKYCKLING I SALLADSBLAD MED ÄDELO
STDRESSING Kul plock! Passar före grillen eller på buffén. 500 g kycklinglårfiléer 2 gemsallad 1 dl hackade, rostade hasselnötter olja, salt, svartpeppar ÄDELOSTDRESSING 100 g ädelost 2 dl turkisk yoghurt (10 %) BUFFALOSÅS 50 g smör 1–2 msk srirachasås 1 pressad vitlöksklyfta GÖR SÅ HÄR: 1. Smula ädelosten grovt och blanda med yoghurten. Ställ åt sidan. Ansa och skölj salladen. 2. Strimla kycklingen. Stek den i 1 msk olja 3–4 minuter, tills den är genomstekt. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. 3. Buffalosås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och 1 krm salt. 4. Häll smöret över kycklingen och skaka om pannan. 5. Servera kyckling och ädelostdressing i dubbla salladsblad. Toppa med hasselnötter. SVART BÖNGRYTA MED KORV & BAKAT ÄGG En mer matig variant av den mexikanska rätten huevos rancheros. Äggen knäcks försiktigt ner och får gå klart i grytan. FÖR 4 PERSONER 1 liten förp svarta bönor (190 g) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 300 g smakrik korv (gärna chorizo) 1 tsk malen spiskummin 1 tsk malen koriander 2 dl frysta majskorn 1 förp krossade tomater (390 g) 4 ägg 1 dl hackad koriander olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. 3. Skala, dela och hacka lök och vitlök. Skär korven i skivor. 4. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja i en stekpanna tills den mjuknar. Tillsätt korv, spiskummin och malen koriander och fräs ytterligare några minuter. 5. Tillsätt bönor, majs, tomater och 1 dl vatten. Låt grytan koka ihop ett par minuter. Smaka av med ½ tsk salt och 2 krm peppar. 6. Knäck försiktigt i äggen en bit från varandra och sätt på lock. Låt sjuda tills gulorna precis stelnat, ca 5 minuter. Salta och peppra på äggen och strö över koriandern. 24 B UFFÉ 6 - 7 • 2 0 1 7