Buffé 1
Gravad lax är ett måste på midsommar! laxigt tips
Gravningstiden på laxen kan variera. Om laxbiten är lite tunnare räcker det att grava den 1 dygn. Är den lite tjockare behövs 2 dygn. ROMDIPP MED CHIPS Alla gillar dipp! Perfekt att lugna hungern med innan buffén dukas fram. GER CA 3 DL 1 burk stenbitsrom eller sikrom (ca 80 g) ½ silverlök 2 dl smetana 1 dl gräddfil 1 tsk finrivet limeskal ½ msk färskpressad limejuice ½ dl finhackad dill 1 påse lättsaltade chips salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. limeskal och -juice, dill, ½ tsk salt, 1 krm peppar och rommen. Ställ 2. Blir det lax över är den god att toppa lunchmackan med! RÖDBETSGRAVAD LAX MED DILLOLJA GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda socker, salt och citronskal 2. blanda med sockerblandningen. 3. blandningen runt om. Lägg i kylen i 4. Dillolja: 5. Vid servering: med citronklyftor. FÖR 10–12 PERSONER (BUFFÉ) 1 kg skinn- och benfri laxfilé 4 msk strösocker 4 msk salt 1 ½ msk finrivet citronskal 2 rödbetor (ca 200 g) citronklyftor till servering DILLOLJA 2 dl hackad dill 2 dl babyspenat 2 dl neutral rapsolja ½ tsk salt B UFFÉ 6 – 7 • 2 0 1 7 11