Buffé 1
Sommarmat Frossa i jordgubbar Finns det något bät
tre än att sitta i ett jordgubbsland och äta solvarma bär direkt från plantan. Att också få med sig några liter till en somrig jordgubbstårta är inte självplock. Hitta en gård nära dig på barframjandet.se eller gardsnara.se. RIPPLAT! TURKISK YOGHURT MED JORDGUBBSRIPPEL & GRANOLA Lyxigt mellis eller fräsch dessert. FÖR 4 PERSONER 4 dl turkisk yoghurt (10 %) 2 dl granola ev ätliga blommor till garnering JORDGUBBSRIPPEL 5 dl jordgubbar 1 msk florsocker 1–2 msk hackad mynta GÖR SÅ HÄR: 1. Ansa jordgubbarna. Mixa dem i en 2. Tillsätt myntan och mixa hastigt ihop. 3. Vispa yoghurten så den blir krämig och fördela i 4 skålar. Häll över jordgubbsrippeln och toppa med granola. ROSTAT! SURDEGSTOAST MED ÖRTRICOTTA & STEKTA TOMATER God brunchmacka. Eller dela brödet i mindre bitar och bjud som plock före maten. FÖR 4 PERSONER 4 skivor ljust surdegsbröd 250 g ricotta 1 dl finriven lagrad ost (t ex parmesan eller västerbotten) 2 dl hackade örter (t ex basilika, gräslök, oregano) 250 g körsbärstomater 2 tsk flytande honung olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Rör ihop ricotta, riven ost, hackade örter, 1 msk olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål. 2. Rosta brödskivorna, eller stek dem i lite olja. 3. Halvera tomaterna. Stek dem hastigt i 1 msk olja. Ringla över honungen mot slutet och vänd runt. Smaka av med salt och peppar. 4. Bred ricottan på bröden och lägg på tomaterna. 26 B UFFÉ 6 - 7 • 2 0 1 7 För alla finns vid respektive recept på ica.se/buffe