Buffé 1
sött & syrligt Tips! Hasselnötsmjölet kan ersätta
s med hasselnötter. FRYST BLÅBÄRSTÅRTA MED PUNSCH Här behövs ingen ugn. Bottnen med nötter och riskrisp behöver bara röras ihop. Och tårtan blir nästan lika god utan punsch. GER 10–12 BITAR 2 dl hasselnötsmjöl 3 dl dinkelpuffar eller riskrisp (frukostflingor) ½ dl florsocker 1 tsk finrivet citronskal ½ tsk salt 50 g rumsvarmt smör färska bär till garnering BLÅBÄRSGLASS 3 dl färska blåbär (eller 250 g frysta) 2 msk strösocker 2 msk färskpressad citronjuice 34 B UFFÉ 6 – 7 • 2 0 1 7 ½ –¾ dl punsch 1½ liter vaniljglass GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda alla torra ingredienser och knåda snabbt ihop med smöret. 2. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 3. Tryck ut massan jämnt i formen. Ställ i frysen. Blåbärsglass: Blanda blåbär och socker i en kastrull, koka upp och låt sjuda 8–10 minuter. Låt svalna helt. 4. Mixa blåbären med citronjuice och punsch i en matberedare. Skeda i glassen och mixa hastigt ihop till en slät glass. 5. Fyll formen och ställ in i frysen minst 6 timmar. 6. Vid servering: Ställ tårtan i kylen minst 30 minuter. Toppa med bär. FÖR ALLA Gör glutenfri: välj glutenfria frukost av matfett och glass. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett och glass. Gör äggfri: välj äggfri glass. Instagramtävling! Visa oss ditt bästa bakverk eller dessert med bär! Skapa och ta en bild på ditt bästa bakverk eller dessert med bär. Lägg upp bilden på Instagram och tagga med #buffebilden. Ange mängder och beskriv receptet i korthet. En jury utser tre bidrag som vinner 500 kronor var i matpengar. Tävla senast 30 juni. Vinnarna kontaktas via Instagram den 5 juli. Se fullständiga villkor på ica.se/buffe.