Buffé 1
Söt avslutning Bakom kulisserna från fotograferin
gen och mer om Siris ica.se/buffe SMULPAJ MED SOMMARENS BÄR OCH VISPAD CRÈME FRAICHE Bärpaj hör sommaren till, här med solros- och sesamfrön i degen. FÖR 8–10 PERSONER 100 g smör 3 dl vetemjöl (gärna fullkorn) 3 + 4 msk rörsocker 3 msk solrosfrön 3 msk vita sesamfrön 1 liter blandade bär (t ex hallon, blåbär, jordgubbar eller vinbär) 1 msk potatismjöl 2 dl crème fraiche ½ msk florsocker 1 msk finrivet citronskal färsk mynta till garnering 14 B UFFÉ 6 – 7 • 2 0 1 7 GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Skär smöret i tärningar. Nyp ihop smöret med mjöl, 3 msk rörsocker, solrosfrön och sesamfrön till en smulig deg. 3. Blanda bären med 4 msk rörsocker och potatismjölet i en bunke. 4. Häll bären i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Smula över degen. 5. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. 6. 7. Servera pajen ljummen med den vispade crème