Buffé 1
CHOKLADBAKLAVA
GER CA 30 BITAR 1 paket kyld filodeg (250 g) 100 g smör ½ dl flytande honung (eller ljus sirap) smör till formen FYLLNING 250 g hasselnötskräm (av nutellatyp) 100 g blandade nötter (t ex hassel-, pistasch- och valnötter) ½ dl flytande honung (eller ljus sirap) GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Smält smöret. Värm hasselnötskrämen några sekunder i mikro så den mjuknar. Hacka nötterna. 3. Pensla en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm, med lite av smöret. 4. de får samma storlek som ugnsfor pensla med smör. Upprepa med ytterligare 5 ark. 5. på hasselnötskräm, strö över nötter och ringla över honung. 6. pensla med smör mellan varje ark. Frasigt! 7. Upprepa ytterligare 2 gånger så arken med smör. 8. 9. Grädda i mitten av ugnen 25–30 minuter, tills den är gyllene. 10. minst 2 timmar, men gärna längre, i rumstemperatur så att kakan drar åt sig all honung. 11. Servera kakan rumsvarm. Förvara i kyl eller frys. B UFFÉ 6 – 7 • 2 0 1 7 43