Buffé 1
Mor & dotter Ann Bonander Looft BOR: Östermalm, S
tockholm FAMILJ: Maken Richard och tre barn JOBBAR MED: Kostymör och scenograf FAVORITPRYL I KÖKET: Tre keramikskålar i olika storlek BÄSTA RÅVARAN: Citron Siri Barje BOR: Södermalm, Stockholm FAMILJ: Maken Patrik, föräldrar och två bröder GÖR: Kock och matstylist FAVORITPRYL I KÖKET: Slickepott BÄSTA RÅVARAN: Färskpotatis Toppa sparrisen med svensk pesto på persilja KOKTA PRIMÖRER MED VISPAT PARMESANOCH TIMJANSMÖR FÖR 8–10 PERSONER (BUFFÉ) 500 g färskpotatis 1 knippe morötter (400 g) 1 knippe lök (300 g) 1 knippe rädisor (200 g) 150 g sockerärter salt, flingsalt, svartpeppar smörgåskrasse till servering PARMESAN- OCH TIMJANSMÖR 100 g rumsvarmt smör ½ dl finhackad timjan 1 dl riven parmesan ½ pressad vitlöksklyfta ½ msk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice GÖR SÅ HÄR: 1. 2. 3. 4. 5. LJUMMEN SPARRIS MED SVENSK PESTO FÖR 6 PERSONER (BUFFÉ) 2 knippen grön sparris (à 250 g) smör, rapsolja salt, svartpeppar PESTO 2 dl hackad persilja ½ dl hackad dill 1 dl olivolja ½ dl rostade solrosfrön ½ dl riven lagrad ost ½ vitlöksklyfta 1 tsk färskpressad citronjuice GÖR SÅ HÄR: 1. 2. 3. B UFFÉ 6 – 7 • 2 0 1 7 13 För alla fi nns vid respektive recept på ica.se/buff e