Mer Smak 1
XXXXXXXXXXXXXXXX / Xxxxxxx xxxxxxxxx Att använda
kräftstjärtar gör det enkelt att laga skaldjurspasta. ENKEL HUMMERSOPPA TID: 1 ½ TIMME UGN: 200° En enda hummer räcker för att ge smak åt denna fluffiga soppa med stark lyxkänsla. 4 PORTIONER k 1 fryst hummer, tinad k 1 msk smör k 1 morot, hackad k 2 gula lökar, hackade k 2 vitlöksklyftor, hackade k 4 msk tomatpuré k 4 cl konjak k 3 dl vitt vin 5 dl vatten k 1 kycklingbuljongtärning Tips! Var försiktig med cayennepepparen – det ska inte bli för hett. 2 lagerblad k ½ tsk torkad timjan k ½ tsk torkad rosmarin k 2 dl vispgrädde k ½ tsk cayennepeppar salt och svartpeppar 1 msk maizena 2 smördegsplattor k 1 ägg, uppvispat k 2 dl mjölk ev färsk timjan till garnering GÖR SÅ HÄR 1. Dela hummern på längden och ta ut det vita köttet. Lägg skalet i en stor kastrull och krossa skalen med t ex en stor slev. Lägg i smör, morot, lök, vitlök och tomatpuré och fräs under omrörning några minuter. 2. Häll på konjaken och koka någon minut. Tillsätt vin, vatten, buljong och kryddor. Låt sjuda ca 1 timme. Sila soppan och pressa ut så mycket smak som möjligt. Sjud upp och tillsätt grädden. Sjud ca 15 min och smaka av med cayenne, salt och peppar och red ev med maizena utrört i lite vatten. 3. Lägg smördegsplattorna på plåt med bakplåtspapper, dela i fyrkanter och flytta isär dem något. Nagga lite med gaffel och pensla med ägg. Baka i ugn ca 15 min. 4. Vid servering, häll mjölken i soppan, värm upp försiktigt och skumma soppan luftig med stavmixer. Hacka hummerköttet och fördela i fyra skålar, fyll på med soppan, toppa ev med timjan och servera med smördegsbulle. mer smak nr 6 2022 S N E KRÄFTSTJÄRTSPASTA TID: 30 MIN Dill, grädde, fänkål ... Så goda smaker till kräftorna, och väldigt enkel att göra. 4 PORTIONER k 2 msk smör k 1 gul lök, hackad k 2 vitlöksklyftor, hackade 1 tsk dillfrön k 100 g fänkål, strimlad k 1 liten purjolök, strimlad k 3 dl torrt vitt vin k 3 dl grädde 2 tsk sambal oelek k 400 g pasta, t ex pappardelle 300 g kräftstjärtar k 100 g ärter k 2 dl färsk hackad dill salt GÖR SÅ HÄR 1. Smält smöret i en stor panna, lägg i lök och vitlök och stek några minuter på medelvärme. 2. Tillsätt dillfrön, fänkål och purjolök och fräs några minuter. Häll på vin, grädde och sambal oelek och låt sjuda ca 10 min. 3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, häll av pastavattnet, spara 1 dl och häll i pastasåsen. Smaka av pastasåsen och tillsätt ev mer salt. 4. Vid servering, vänd i pasta, kräftor, ärter och dill i såsen. 11 A V R AKTION L E D