Mer Smak 1
Hjälp, vi behöver inspiration i vardagen! »Snart
blir vår vardag lite stressigare. Och den här hösten kommer att innebära utmaningar vad gäller plånboken. Och ändå vill vi äta gott förstås! Har du tips på hur vi ska tänka?« undrar familjen Paulsson. T E X T: ANNA G I D G ÅR D R E C EP T: S A R A B E G N ER & U L R I K A B R Y D L I N G M A T F O T O & S T Y L I N G: E VA H I L DÉN Det kom ett brev till redaktionen … VI SOM F ICK HJÄLP! Familj: Anton Paulsson, marknadsförare, Hanna, miljövetare, och Selma, 3 år. Och ett småsyskon på väg! Bor: Aspudden, en bit utanför Stockholm. Vi gillar: ”Selmas bästa är att bada, så vi åker ofta till havet. Och är ute i naturen.” Familjens favoriträtt: ”Svartkålspasta! Det låter avancerat men är supergott och enkelt. Massor av parmesan är tricket.” 30 Hej! Vi är en familj med ganska stressig vardag, som de flesta andra. Men vi försöker alltid äta tillsammans; det är ofta dagens höjdpunkt. Nu i höst får vi tillskott i familjen, vilket kanske ger ytterligare tidsbrist vad gäller matlagning. Dessutom misstänker vi att hösten kommer att innebära en del utmaningar vad gäller plånboken. Vi har redan nu märkt att en standardhandling kostar flera hundralappar mer än vanligt. Så har du några tips på hur vi ska kunna fortsätta äta gott till vardags trots ännu mindre tid och pengar i plånboken? Hej så länge från familjen Paulsson Sara Begner: Även jag försöker äta mer plånboksvänligt nu i höst. Jag har tänkt ut några prisvärda rätter som känns allt annat än tråkiga och som sköter sig ganska mycket själva i ugnen. problem. Det här löser vi! Inga SMARTA LÖSNINGAR 1 Planera ... Jag vet att det inte alltid är så lätt, men det kan handla om något så enkelt som att ha en bas av rotfrukter hemma som snabbt kan bli en plåt rostade godsaker. Spontanhandling och panik gör att man lockas att handla dyrt. Med planering och flexibilitet kan du också lättare ta del av kampanjpriser. 2 3 Vad är billigt? Satsa på kål och rotfrukter. Linser och bönor. Pasta. Krossade tomater. Och laga mat av det du redan har hemma. Skafferiskatter och kylskåpsslattar är guld värda. Storkok Gör en stor sats soppa eller linsgryta och frys in i lagom portioner. Eller köttfärssås med mycket krossade tomater i. Då kan du satsa på något litet tillbehör, eller en efterrätt, de dagar du hittar saker i frysen. mer smak nr 6 2022 FOTO: ANNA-LENA AHLSTRÖM